Dette skjedde i natt

Av
DEL

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 15. mars.

Svært mange drept på New Zealand

Politiet har pågrepet fire personer, tre menn og en kvinne, for skyting i to moskeer i Christchurch på New Zealand. Politiet sier at «svært mange» drept.

– Det som har skjedd her, er en ufattelig voldshandling. Det er en av de mørkeste dagene i New Zealand, sier landets statsminister Jacinda Ardern.

Også i Linwood-moskeen har det vært skyting. Antallet drepte er ikke bekreftet, men politiet sier det er «svært mange».

Politioverbetjent Mike Bush vil på en pressekonferanse fredag ettermiddag ikke bekrefte om dette er et terrorangrep, men sier «at det ikke blir mer alvorlig enn dette».

Eksplosjonsfare i Oslo

Politiet varsler om stor eksplosjonsfare grunnet gassflasker i et bygg som natt til fredag brant ved Frogner stadion.

Politiet må skyte hull i flaskene for at brannvesenet skal kunne ta seg inn til området. Politiet har derfor en skarpskytter på plass. Politiet og brannvesenet melder at dette kan bli en langvarig innsats. Ingen personer er evakuert, men et stort område er sperret av.

Venstre vil ha solcelle-krav

Leder i energi- og miljøkomiteen på Stortinget, Ketil Kjenseth (V), ønsker krav om at store hytter skal bygges med solcellepanel på taket.

– Det er mange kommuner som er interessert i å bygge ut større hytteområder og legge til rette for hytteutbygging. Vi ser en tendens til at hyttene blir større og større, og det bygges mer infrastruktur slik som vann og avløp, elektrisitet og asfalt, sier Kjenseth til Nationen.

Mener USA kastet bort en mulighet

Nord-Koreas viseutenriksminister sier landets leder Kim Jong-un vurderer å snu i atomspørsmålet og anklager USA for å ha kastet bort en gylden mulighet i Hanoi.

– Nord-Korea har ingen intensjoner om å nå et kompromiss dersom USA ikke tar de forsonende stegene vi har tatt, sier viseutenriksminister Choe Son Hui og peker Nord-Koreas midlertidige opphold i rakett- og atomtesting.

Sojus-raketten har ankommet ISS

Romfartøyet Sojus med to astronauter og en kosmonaut om bord har ankommet Den internasjonale romstasjonen (ISS) etter en vellykket oppskyting.

Turen fra jorden og til ISS tok om lag seks timer. De tre romfarerne skal være på ISS i et halvt år.

Artikkeltags