Dette skjedde i natt

Borgarting lagmannsrett reduserer straffen til mannen som ble dømt til tidenes strengeste dom for dyremishandling.

Borgarting lagmannsrett reduserer straffen til mannen som ble dømt til tidenes strengeste dom for dyremishandling. Foto:

Av

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 5. november.

DEL


Straffereduksjon i dyremishandlingssak

Borgarting lagmannsrett reduserer straffen til hovedmannen som ble dømt til tidenes strengeste dom for dyremishandling.

I alt seks personer ble dømt i Kongsberg og Eiker tingrett i fjor for å ha brukt andre dyr til å trene opp jakthunder i lukkede innhegninger.

Norsk toppjockey i Melbourne Cup

Norske William Buick red fjorårsvinner Cross Counter tirsdag i Melbourne Cup i Australia. Han klarte ikke å hevde seg blant de beste i prestisjeløpet.

På oppløpssiden kom australske Vow And Declare opp og karet til seg seieren i det gjeve løpet med – bokstavelig talt – et hestehode.

Søsteren til drept IS-leder anholdt

Tyrkiske myndigheter har anholdt søsteren til den drepte IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi i Syria. De håper hun skal opplyse dem om organisasjonens virksomhet.

Baghdadis søster, Rasmiya Awad, ble mandag anholdt ved byen Azaz nord i Syria, sammen med ektemannen og en stedatter under en ransaking av en konteiner.

Kraftig jordskjelv i Chile

Et kraftig jordskjelv fikk høyhusene i Chiles hovedstad Santiago til å svaie, samtidig som tusenvis av mennesker deltok i en stor demonstrasjon natt til tirsdag norsk tid.

Ifølge chilenske seismologer hadde skjelvet en styrke på 6,3. Episenteret lå 28 kilometer fra byen Illapel nord i landet.

Oppgang på Wall Street

Børsene på Wall Street steg til nye høyder i USA mandag.

Industriindeksen Dow Jones hadde la på seg 0,4 prosent og lå 105 poeng over den tidligere rekordnoteringen, den toneangivende S&P-indeksen steg med 0,4 prosent i løpet av dagen, og den teknologitunge Nasdaq Composite-indeksen gikk hele 0,6 prosent opp.

(©NTB)

Artikkeltags