Dette skjedde i natt

Mohamed Rafiq var den store helten da han lørdag overmannet en mann med skytevåpen som skjøt rundt seg i moskéen. Den andre helten Mohamed Iqbal slo gjerningsmannen.

Mohamed Rafiq var den store helten da han lørdag overmannet en mann med skytevåpen som skjøt rundt seg i moskéen. Den andre helten Mohamed Iqbal slo gjerningsmannen. Foto:

Av
DEL

Innsamlingsaksjon for heltene i moskeen: 

660 givere har så langt donert til sammen over 134.000 kroner til mennene som stoppet Philip Manshaus, da han tok seg inn i moskeen Al-Noor Islamic Centre lørdag.

Målet med innsamlingen på Spleis er å sende Mohamed Rafiq, Mohamed Iqbal og Syed Mohammad Ashraf på pilegrimsreise til Mekka.

Hellas ber EU om hjelp til å slokke branner:

Hellas har spurt EU om hjelp i arbeidet med å få kontroll over og slokke flere skogbranner som herjer flere steder i øyriket.

Verst rammet er øya Evia hvor en hel furuskog sto i brann tirsdag og med flammer opptil 30 meter opp i luften. Fire landsbyer og et kloster på øya er evakuert som følge av brannen.

Asias børser opp etter utsatt USA-toll:

Børsene i Hongkong og Shanghai steg fra start etter nyheten om at USAs president Donald Trump vil utsette toll på flere varer fra Kina.

Etter to dager med uro steg Hang Seng-indeksen i Hongkong med 1,7 prosent fra start onsdag morgen. Shanghai Composite-indeksen gikk opp fra start med 0,97 prosent, mens Nikkei-indeksen gikk opp 0,98 prosent i Japans hovedstad Tokyo.

Flytrafikken går igjen i Hongkong:

Etter to dager med til dels voldsomme demonstrasjoner på Hongkongs internasjonale flyplass, åpnet trafikken igjen onsdag morgen.

Etter at opptil 5.000 demonstranter har blokkert både avgangs- og ankomsthallen ved flyplassen i to dager, var fremdeles et trettitall igjen i bygningen onsdag, men innsjekk og flyavganger gikk som normalt.

Guatemala klarer ikke overholde avtale med USA:

Påtroppende president i Guatemala, Alejandro Giammattei, sier landet ikke vil greie å overholde immigrasjonsavtalen landet har inngått med USA.

Avtalen innebærer at migranter på vei til USA, som passerer gjennom Guatemala, først må søke asyl der. For å innvilge asyl, må man være et trygt land, og denne definisjonen sier nå Giammattei ikke holder på Guatemala.

Artikkeltags