Dette skjedde i natt

Stortinget har vedtatt ny abortlov.

Stortinget har vedtatt ny abortlov. Foto:

Av

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 14. juni.

DEL

Ny abortlov

Etter flere timer med rødgrønne anklager og blå forsvarstaler, vedtok Stortinget en innstramming som utgjør den første endringen av norsk abortlov på 40 år. Vedtaket ble gjort like over midnatt til fredag.

Stortingets vedtak innebærer at kvinner som er gravide med flerlinger, og som ønsker å fjerne noen av fostrene, må få saken behandlet i en nemnd.

Pelsdyrnæringen avvikles

Samtidig stemte Stortinget for å avvikle næringen innen 1. februar 2025. Vedtaket gikk gjennom med 101 mot 68 stemmer etter flere timer med debatt i Stortinget.

Pelsdyrbøndene har reagert skarpt på forslaget til kompensasjon, som imidlertid er blitt jekket opp en rekke ganger, senest torsdag. Norsk pelsdyrlag har uttalt at det ikke er godt nok.

Nektet skyld etter mosketerror

Australieren som er tiltalt for å ha skutt og drept 51 muslimer i to moskeer i Christchurch, erkjente ikke skyld da han møtte i retten fredag.

Han er tiltalt for deltakelse i en terrorhandling, 51 tilfeller av drap og 40 drapsforsøk, under angrepet 15. mars mot moskeene al-Noor og Linwood.

USA anklaget Iran

USA hevder å ha video og bilder av et iransk marinefartøy som fjerne en udetonert mine festet til skroget på tankskipet Kokuka Courageous, sier kilder til CNN.

Irans FN-delegasjon avviser kategorisk USAs beskyldninger.

Cuba Gooding i håndjern

Skuespilleren Cuba Gooding Jr. meldte seg torsdag til politiet, etter anklager om at han har befølt en kvinne mot hennes vilje i helga. Han avviser påstandene.

Påtalemyndigheten i New York skal ha tatt ut siktelse torsdag mot Oscar-vinneren. Bildene viser en smilende Gooding som ankommer politiet, mens han kommer ut igjen i håndjern

Artikkeltags