Dette skjedde i natt

En gammel bombe fra krigens dager som ble funnet på Vallø i Tønsberg onsdag anslås å inneholde hele 250 kilo sprengstoff.

En gammel bombe fra krigens dager som ble funnet på Vallø i Tønsberg onsdag anslås å inneholde hele 250 kilo sprengstoff. Foto:

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til 31. mai.

DEL

Trump: USA øker tollen på varer fra Mexico

USA vil øke tollen på alle varer som importeres fra Mexico med 5 prosent fram til det ikke lenger kommer ulovlige innvandrere over grensa, sier Donald Trump.

Tollen kommer til å øke med 5 prosent fra 10. juni og til 10 prosent fra 1. juli dersom «krisen fortsetter», heter det i en uttalelse fra presidenten.

Avis: Nord-Korea henrettet rådgivere

Nord-Korea har holdt landets spesialutsending til USA ansvarlig for at toppmøtet i februar endte i vasken og henrettet ham, ifølge den sørkoreanske avisen Chosun Ilbo.

Kim Hyok-chol ble sammen med fire andre tjenestemenn henrettet i mars, en måned etter toppmøtet mellom USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Gammel bombe fraktet vekk

En gammel bombe fra krigens dager som ble funnet på Vallø i Tønsberg onsdag anslås å inneholde hele 250 kilo sprengstoff.

Natt til fredag ble bomben fraktet til et pukkverk i Andebu Sørøst politidistrikt. Der vil den bli detonert fredag formiddag.

Glatt riksvei 15 over Strynefjellet ble stengt

Riksvei 15 over Strynefjellet i Oppland var stengt deler av natt til fredag på grunn av vanskelige kjøreforhold, men åpnet igjen litt før klokka 4.30.

Mai måned har flere steder vært betydelig kaldere enn fjoråret. Torsdag er det snø i fjellet både i nord og sør, og økt snøskredfare i Nordland.

Filippinene sender søppel tilbake til Canada

Filippinene sendte fredag 69 konteinere med det de kaller ulovlig transportert søppel tilbake til Canada.

Mer enn 100 konteinere med husholdningssøppel, blant annet plastflasker og -poser, aviser og brukte voksenbleier ble fraktet til Filippinene fra Canada med båt i 2013 og 2014.

Artikkeltags