Dette skjedde i natt

Rundt 500 ut i sykehusstreik etter brudd i meklingen

Rundt 500 ut i sykehusstreik etter brudd i meklingen Foto:

Av

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 29. mai.

DEL

Rundt 500 ut i sykehusstreik etter brudd i meklingen

LO og YS fant at meklingen var så fastlåst at brudd ikke kunne unngås da fristen utløp ved midnatt tirsdag. Dermed er det streik ved norske sykehus fra onsdag.

Konflikten dreier seg om et krav om at også deltidsansatte med mindre enn 20 prosent stilling skal tjene opp pensjon. Streiken vil blant annet berøre administrasjon, timeoppfølging, dokumentasjonsarbeid, renhold og pasient- og varetransport.

Oslo Ap vil ha minst 40 prosent kvinner i moskéstyrene

Oslo Ap krever likestilling også i konservative trossamfunn og menigheter utenfor Den norske kirke. De åpner for å fjerne statsstøtten om ikke kvotene fylles.

Utspillet overfor NRK kommer etter undersøkelsen som viser at kvinner er sterkt underrepresentert. 70 prosent av norske moskeer har ingen kvinner i styret, og totalt har norske moskéstyrer en kvinneandel på 8 prosent.

Huawei ber domstol i USA fjerne forbud

Den kinesiske teknologigiganten Huawei ber en domstol i USA om å heve et forbud som hindrer offentlige etater å kjøpe selskapets produkter. Selskapet mener de er forhåndsdømt av amerikanske myndigheter som har innført en rekke restriksjoner mot dem.

President Donald Trump har avgjort at Huawei utgjør en sikkerhetsrisiko på grunn av sine bindinger til kinesiske myndigheter og har erklært deres produkter uønsket i USA.

Én død og flere skadd av tornadoer i USA

Minst én person er død og minst er 130 skadd etter at flere tornadoer raste gjennom deler av delstatene Ohio og Indiana natt til tirsdag.

Totalt herjet opp til 52 tornadoer i åtte delstater mandag kveld og natt til tirsdag lokal tid, ifølge USAs føderale etat for hav- og atmosfæreforskning (NOAA).

Argentinske politikere foreslår ny abortlov

Mindre enn ett år etter at folkevalgte i Argentina avslo forslaget om å tillate selvbestemt abort, er et nytt forslag lagt fram i underhuset.

Politikere i Argentina presenterte tirsdag et nytt lovforslag om å tillate selvbestemt abort opp til svangerskapsuke 14. Forslaget er det samme som ble avvist i Senatet i august i fjor, men et par punkter er endret.

Artikkeltags