Dette skjedde i natt

Politiet jakter rømling på frifot.

Politiet jakter rømling på frifot. Foto:

Av

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 14. mai.

DEL

Rømling på frifot

Mannen i 20-årene som mandag skulle fremstilles for varetektsfengsling i Bergen tingrett og rømte fra tinghuset gjennom et vindu, er fortsatt på frifot.

– Vi har ikke lyktes å pågripe ham. Han er fortsatt etterlyst, og saken går inn i etterforskningssporet og vil bli fulgt opp, sa operasjonsleder Helge Blindheim i Vest politidistrikt til NTB klokken 4.30.

Fem drept i Sudan

En sudansk militæroffiser og fire demonstranter ble drept i Khartoum mandag, timer etter at protestbevegelsen inngikk en avtale med landets militærjunta.

De fem ble drept i skyting under en utgangspunktet rolig demonstrasjon i hovedstaden, kort tid etter nyheten om at Sudans avsatte president Omar al-Bashir ble siktet i forbindelse med drap på demonstranter.

Børsfall i Asia

Børsen i Japan fortsatte den globale trenden og åpnet med kraftig fall tirsdag, etter at Kina kunngjorde innføring av økt toll på amerikanske varer.

Nikkei 225-indeksen falt med 1,78 prosent, mens den bredere Topix-indeksen falt 1,77 prosent ved børsåpning i Tokyo. I Kina var tendensen den samme: Shanghai-indeksen falt 1,06 prosent, mens Shenzhen-indeksen var ned 1,19 prosent.

Bitcoin stiger

Kryptovalutaen bitcoin er på vei oppover igjen og er for første gang på ett år verdt mer enn 8.000 tusen dollar. Det er ingen god forklaring på hvorfor det inntreffer akkurat nå.

I 2018 hadde bitcoin en lang nedtur, fra å ha vært oppe i en verdi på nesten 20.000 dollar til drøyt 3.000 dollar.

Artikkeltags