Gå til sidens hovedinnhold

Regjeringen lover flere sykehjemsplasser

Artikkelen er over 3 år gammel

2,6 milliarder kroner skal brukes på flere og bedre sykehjemsplasser neste år, halvparten på nybygg, foreslår regjeringen i statsbudsjettet.

– Gjennom våre budsjetter har vi lagt til rette for at det kan bygges og moderniseres et rekordstort antall heldøgns omsorgsplasser. Alle mennesker med omsorgsbehov skal være trygge på at de får et godt og verdig tilbud når de trenger det, sier eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen.

I 2014 styrket regjeringen ordningen ved å øke statens andel fra 35 til 50 prosent ved bygging og modernisering av plasser.

Stortinget krever at nybygg og rehabilitering av eksisterende sykehjemsplasser skal likebehandles, og halvparten av tilsagnsrammen for neste år er derfor øremerket etablering av nye plasser.

I årene 2014 til 2018 ble det satt av om lag 21,3 milliarder kroner til heldøgns omsorgsplasser, noe som tilsvarte nærmere 4,3 milliarder kroner i året.

– Under denne regjeringen har det skjedd et taktskifte i kommunenes aktivitet. Antall plasser med innvilget tilskudd per år er i snitt om lag doblet sammenlignet med årene før 2014. Regjeringen har lagt til rette for hele 13.100 heldøgns omsorgsplasser siden 2014, sier Michaelsen.

Kommentarer til denne saken