100 millioner kroner til miljøvennlig teknologi

Næringsminister Monica Mæland er positiv til utviklingen av miljøvennlig teknologi og sier vi må tenke grønnere, smartere og mer nyskapende.

Næringsminister Monica Mæland er positiv til utviklingen av miljøvennlig teknologi og sier vi må tenke grønnere, smartere og mer nyskapende. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Innovasjon Norge, Enova og Forskningsrådet lyser ut 100 millioner kroner til prosjekter for utslippsfri transport på land.

DEL

Sjøtrikker, verden første hydrogenferge og en sightseeingbåt på batteri er blant prosjektene som er godkjent i Pilot-E-ordningen som næringsminister Monica Mæland (H) vil ha mer av.

– Vi må tenke grønnere, smartere og mer nyskapende. Målet er at norske bedrifter skal skape og selge flere bærekraftige løsninger, sier Mæland i en pressemelding fra Næringsdepartementet.

Pilot-E ble lansert i fjor og skal bidra til utvikling og bruk av nye produkter og tjenester innen miljøvennlig energiteknologi. Den gang ble det utlyst 70 millioner kroner, som gikk til fem prosjekter. Nå skal det altså deles ut 100 millioner kroner til nye prosjekter med temaet utslippsfri transport på land.

– Utslippene innen transport skal reduseres med 40 prosent innen 2030. Strengere krav betyr at vi må være tidlig ute med nye løsninger. Det kan gi nye forretningsmuligheter for næringslivet, sier Mæland.

Artikkeltags