NHO bryter sukkersamarbeidet med regjeringen

Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og drikke sier de ikke vil fortsette samarbeidet med regjeringen.

Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og drikke sier de ikke vil fortsette samarbeidet med regjeringen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Regjeringens økte sukkeravgifter gjør at bedriftene i NHO Mat og drikke ikke vil fortsette samarbeidet om mindre tilsatt sukker i mat og drikke.

DEL

Som varslet på forhånd, ble ikke den omstridte økningen i sukkeravgiften endret i den borgerlige avtalen om revidert nasjonalbudsjett. Det betyr slutten på samarbeidet næringslivet og regjeringen har hatt siden desember 2016.

– Vi sier nå at dette samarbeidet ikke kan gå videre som forutsatt, fordi Stortinget vedtok rekordhøye økninger av det som allerede var noen av verdens høyeste avgifter i fjor. Det har endret forutsetningene for samarbeidet, sier Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og drikke til NRK.

Han understreker at næringen på egen hånd vil fortsette å jobbe for å redusere mengden tilsatt sukker i mat og drikkevarer.

Folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp) sier til NRK at det er synd at næringslivet tar en pause i samarbeidet. Hun understreker at det ikke er hun som er ansvarlig for avgiftspolitikken, det er det finansministeren som er, men at hun gjerne vil være med på å finne en løsning.

– Jeg ser at dette har kommet litt uheldig ut, og jeg vet at næringslivet føler seg litt tilsidesatt, og at det er litt frustrasjon rundt revidert nasjonalbudsjett og det å ikke bli tatt med på råd.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken