Holder penværet seg?

Vinterferieværet på Nordmøre til nå har vært et eneste stort solsmil.

Vinterferieværet på Nordmøre til nå har vært et eneste stort solsmil. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ikke helt, melder Meteorologisk institutt.

DEL

De som har vinterferie på Nordmøre nå har full værmessig klaff. Solen skinner, det er vindstille og temperaturene er relativt hyggelige. På Kristiansund lufthavn målestasjon ble det klokken 14 tirsdag ettermiddag meldt 3,9 plussgrader og svak vind (2,7 m/s fra sørøst). I Surnadal derimot var det 7 blå på samme tidspunkt mens det for eksempel i Rindal ble målt minus 2,9. Kort sagt: Sol og blå himmel og plussgrader ved kysten - snø og skiglede litt innover i landet.

Vil penværet på Nordmøre holde seg utover vinterferien?

– Tja, skal vi se, svarer det i den andre enden når vi tar en telefon til Meteorologisk institutt for å snakke med vakthavende meteorolog Hanne Beate Skattør.

– I kveld skal det blåse opp en del. Det kommer en front inn, og det blir litt skyer og sannsynligvis noe sludd ved kystområdene. Men dette skal gi seg utover formiddagen i morgen.

Rullegardin for sola

Dette betyr vind som dreier fra sør til vest i løpet av natta og i morgen formiddag, og som bygger seg opp til liten kuling. Sammen med nedbør - muligens i form av sludd - så kan det bli en noe grell kontrast til penværet vi har hatt til nå.

– På torsdag og fredag ser det ut til å bli oppholdsvær med litt skyer, men trolig ikke noe nedbør. Da skal det heller ikke blåse mer enn en liten bris. Men sol som dere har nå, det blir det nok ikke, fortsetter meteorologen.

– Dette dreier seg generelt om Nordmøre, ikke bare Kristiansund?

– Dette er generelt for Nordmøre, ja.

Hva med helgeværet?

– Det er for langt frem i tid til å si noe sikkert om, så det ønsker jeg ikke å bli sitert på - modellene er for sprikende, avslutter Skattør.

Artikkeltags