Nordmøringer og trøndere samles i nytt, stort selskap

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Det nye miljøselskapet ReMidt har fått klarsignal fra samtlige 21 eierkommuner, opplyser selskapet i en pressemelding tirsdag. Nøyaktig ett år etter at intensjonsavtalen ble undertegnet, ga Kristiansund kommunestyre forrige uke sin tilslutning til å slå sammen de tre interkommunale selskapene. Dermed har alle kommunene gitt grønt lys og blir med.

Dette betyr at fra årsskiftet går Hamos Forvaltning, Nordmøre Interkommunale Renovasjonsselskap og Envina over i historien, og de tre selskapene slår seg sammen til å bli et nytt miljøselskap. Hovedkontoret blir på Orkanger, og det blir også kontor i Kristiansund og på Melhus.

Geografisk vil nye ReMidt dekke områdene fra Melhus til Kristiansund, fra Oppdal til Frøya - et område omtrent like stort som Troms fylke.

ReMidt vil få ansvar for innsamling av alt husholdningsavfall og slam, i tillegg til drift av gjenvinningsstasjoner i eierkommunene.

Et interimsstyre er allerede i gang med arbeidet. I dette sitter styreledere og nestledere fra de tre sammenslåtte selskapene, i tillegg til tre ansattvalgte.

Noe av det første styret har gjort er å ansette Trygve Berdal som daglig leder i en treårig åremålsstilling. Berdal er i dag daglig leder i Hamos Forvaltning.

ReMidt blir det største renovasjonsselskapet i landet målt etter antall deltakende kommuner. Målt etter innbyggertall, blir selskapet landets åttende største, med om lag 130.000 innbyggere.

Artikkeltags