Fare for streik fra mandag: Disse rammes på Nordmøre

Av
DEL

Klokka 12 lørdag møttes partene i mellomoppgjøret hos Riksmekleren etter at det onsdag ble klart at den frivillige meklingen mellom LO og NHO ikke førte fram.

Disse kan bli rammet på Nordmøre

Statkraft Energi avdeling Smøla Vindpark, EL og IT Forbundet

Nikita Hair Norway avdeling Kristiansund, Fagforbundet

Sjakkmatt Frisør, Kristiansund, Fagforbundet

Norsk Gjenvinning avd. Kristiansund, Norsk Transportarbeiderforbund

Aibel avdeling Midt-Norge, Kristiansund, Fellesforbundet

Aibel avdeling Midt-Norge, Kristiansund, Forbundet for Ledelse og Teknikk

Erling Haug avdeling Kristiansund, Handel og Kontor i Norge

Hårsmia, Sunndalsøra, Fagforbundet

Hårsenteret KanKam, Surnadal, Fagforbundet

Partene tok pause lørdag kveld, for så å møtes igjen klokka 12 søndag. Fristen for å bli enige er midnatt søndag kveld.

– Alle meklinger er krevende, men vi går alltid inn i en mekling med en ambisjon om å bli enige med motparten. Det gjør vi også denne gangen. Noe mer kan vi dessverre ikke si på dette tidspunktet, sa LO-nestleder Peggy Hessen Følsvik til NTB fredag.

Dersom riksmekler Mats Wilhelm Ruland ikke finner en løsning, har LO og YS varslet at til sammen rundt 25.000 arbeidstakere i NHO-bedrifter vil bli tatt ut i streik mandag morgen.

Hotell og transport er blant sektorene som vil bli rammet av en eventuell streik. Ansatte i Statkraft, Mills, Ringnes, Nikita Hair, Scandic Hotels, PostNord, Bring, Telenor, Canal Digital, Aker Solutions, Rema og Coca-Cola er blant dem som blir tatt ut i første streikerunde, ifølge en liste fra LO.

Årets lønnsoppgjør er et såkalt mellomoppgjør, noe som betyr at det skal forhandles samordnet og kun om lønn.

Ferger

Det kan også bli streik på ferger i Møre og Romsdal fra og med mandag klokka 06.00. Norsk Sjøoffisersforbund og Norsk Sjømannsforbund har varslet plassfratredelse for sine medlemmer om de ikke kommer til enighet med NHO i tarifforhandlingene.

Fjord1 opplyser at fem samband i Møre og Romsdal kan bli rammet. På Nordmøre er det B-ruta på Halsa-Kanestrøm som kan bli rammet. I tillegg kan det bli stopp på Mortavika-Arsvågen (B), Molde-Vestnes (A), Hareid-Sulesund (B) og Anda-Lote (B). Fergene i andre samband vil gå som normalt, selv om det skulle bli streik, opplyser Fjord 1 på sin hjemmeside.

Artikkeltags