Rekordmange unge til valg for Arbeiderpartiet

Engasjement: Totalt 12,3 prosent av kandidatene på Arbeiderpartiets lister er under 30 år.

Engasjement: Totalt 12,3 prosent av kandidatene på Arbeiderpartiets lister er under 30 år. Foto:

– Unge vet best hva ungdom er opptatt av.

DEL

Arbeiderpartiet har økt sin andel kandidater under 30 år ved hvert lokalvalg. Mens det i 2007 var 8,6 prosent, er det i år totalt 12,3 prosent av kandidatene på Arbeiderpartiets lister som er under 30 år.

Dette melder Eirin Kristin Kjær, politisk rådgiver og pressekontakt i AUF, i en pressemelding lørdag 03. august.

Økningen av unge kandidater blidgjør naturlig nok partisekretær Kjersti Stenseng.

– Unge vet best hva ungdom er opptatt av. Det har derfor vært viktig for Arbeiderpartiet å jobbe systematisk med å få flere ungdom på valglistene våre. Jeg er glad for å se at det arbeidet har gitt resultater, sier hun.

Stenseng har besøkt AUFs sommerleir, «for å sette fokus på mangfoldet blant de mange unge politikerne»

Der ble det arrangert intervjuer med kandidater i Bakken på Utøya. Totalt sju kandidater som tar gjenvalg stiller til valg for første gang eller stiller til valg i både fylke og kommune, heter det i presseskrivet.

Billigere buss, lærlingplasser og kulturtilbud

Leder i AUF, Ina Rangønes Libak, mener det er veldig bra med så mange unge på listene

– Det er en stor styrke for oss at Arbeiderpartiet lar unge få komme inn i posisjoner hvor de kan påvirke lokalsamfunnet sitt.

– I AUF har vi mange engasjerte unge stemmer som vet hvordan det er å være ung i nettopp sitt fylke og i sin kommune. Det er viktig at alle aldersgrupper er godt representert for å skape best mulig Arbeiderpartipolitikk.

AUF-lederen får støtte fra partisekretæren.

Ina Rangønes Libak fra Averøy er leder i AUF.

Ina Rangønes Libak fra Averøy er leder i AUF. Foto:

– Det er likevel først og fremst AUF som fortjener ros for det arbeidet de har gjort med å engasjere og organisere ungdom. Jeg er glad for at medlemmene i AUF vil stå på listene til Arbeiderpartiet.

De unge politikerne trakk fram flere viktige saker de vil jobbe for hvis de blir valgt inn i kommunestyrer og fylkesting i september: Blant annet gratis skolemåltid, billigere buss, sikre alle lærlingplasser og gode kulturtilbud lokalt.

Artikkeltags