For sjette gang skal NRK i gang med kunnskapskonkurransen Klassequizen. Interessen er rekordstor over hele landet med 467 skoler påmeldt.

I Møre og Romsdal skal NRK også besøke flere skoler enn noen gang før. I løpet av vinteren skal elever fra hele 40 skoler kjempe på radioen om å bli fylkets smarteste tiendeklassinger.

– Det er veldig artig. Dette har vokst for hvert år vi har holdt på med det. Det gjelder både her og på de andre distriktskontorene. Dette er blitt en stor og omfattende konkurranse som samler og engasjerer, sier distriktsredaktør i NRK Møre og Romsdal, Hallstein Vemøy.

Tiendeklassinger fra Smøla i nord til Vanylven i sør skal prøve seg på utfordrende spørsmål i varierte kategorier.

Allerede mandag 8. januar sender NRK fra Nordlandet ungdomsskole i Kristiansund som er første skole ut. Deretter vil en ny skole konkurrere hver ukedag i ettermiddagssendingen til NRK Møre og Romsdal på P1 helt frem til 9. mars.

Under ser du datoene for når elevene fra Nordmøre blir å høre på radioen.

Nordlandet 08.jan
Sør-Tustna 09.jan
Smøla 10.jan
Aure 11.jan
Rindal 12.jan
Halsa 15.jan
Straumsnes 16.jan
Tingvoll 17.jan
Frei 18.jan

Veldig spent

I den innledende runden er det to programledere som skal reise rundt til alle de 40 skolene. Anne-Mari Flatset skal besøke skolene på Nordmøre og de fleste i Romsdal.

Hun er spent på hvordan det blir å reise rundt til alle skolene.

–  Jeg er ny og fersk så jeg synes dette er spennende. Det blir artig å møte skoleelever. Det liker jeg godt. Jeg er veldig spent på hva de er opptatt av og synes det er viktig at vi hører på ungdommen.

Øyvind Berge Sæbjørnsen er den andre programlederen. Han skal også besøke et par skoler i Romsdal, i tillegg til at han skal besøke alle skolene som er påmeldt på Sunnmøre.

–  Jeg gleder meg til å reise rundt til nye steder i fylket vårt for å møte mange kunnskapsrike elever.

To fylkesvinnere

Etter innledende runde vil det 21. mars bli avholdt en lokal fylkesfinale i Ålesund. Nytt av året er at det i år skal kåres to fylkesvinnere og begge disse lagene vinner 5000 kroner til klassekassa og de skal videre til nasjonale finaler i Oslo, som også i år skal sendes på riksdekkende TV på lørdager.

I fjor var det litt over 750.000 som så finalen på NRK1. I år er de nasjonale finalerundene også blitt utvidet og de skal sendes på NRK1 fem lørdager i april og mai.

TIDLIGERE FYLKESVINNERE:

2017: Haramsøy skule

2016: Helland skule

2015: Smøla ungdomsskole

2014: Halsa barne- og ungdomsskole

2013: Smøla ungdomsskole