Etterlyser jegere til kurs

For å selge kjøtt til andre utenom jaktlaget, trengs én person som har godkjent kurs og kan foreta såkalt feltkontroll av slaktet.

For å selge kjøtt til andre utenom jaktlaget, trengs én person som har godkjent kurs og kan foreta såkalt feltkontroll av slaktet.

Artikkelen er over 2 år gammel

Storviltjegere på Nordmøre som ønsker å selge kjøtt til noen utenom jaktlaget, bør nå kjenne sin besøkelsestid og sørge for at minst én på jaktlaget har godkjenning som såkalt feltkontrollør.

DEL

Nasjonale bestemmelser om kontroll og omsetning av hjorteviltkjøtt har åpnet for at én person på jaktlaget kan kontrollere og gi erklæring på jaktlagets kjøtt. 

Forutsetningen er at vedkommende har gått et kurs som kvalifiserer for dette.  Et slikt kurs arrangeres i Kristiansund kommende helg, men står nå i fare for å bli avlyst grunnet for få påmeldte. 

Det mangler minst tre deltakere for at kurset skal gå som planlagt, og påmeldingsfristen er nå forlenget til 24. august i håp om at noen melder seg på i tolvte time. 

Med et kursbevis i lomma, kan kjøtt som jaktlaget selv ikke rår med, bli levert til lokal detaljist, til sluttforbruker eller til viltbehandlingsanlegg som eksempelvis Øre Vilt i Gjemnes. 

Helgas kurs går av stabelen lørdag på Byskogen Cafè i Kristiansund, og er utviklet av Skogbrukets kursinstitutt. Kursansvarlig og foreleser er Bjørn Arve Øvereng, Skogkurs, i tillegg til veterinær Beate Lillebostad fra Mattilsynet. 

 Hensikten med kurset er å gi deltakerne kunnskap og holdninger i tråd med Mattilsynet sine krav til såkalt feltkontroll av hjorteviltkjøtt. Målet er også å heve kvaliteten på jaktlagets eget kjøtt og å øke verdien av hjortevilt og hjorteviltkjøtt innen flere sektorer.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken