Byr på opplæring av ferske jegere på Nordmøre

Møre og Romsdal jeger- og fiskerforbund byr også i høst på starthjelp til ferske jegere gjennom såkalte introduksjonskurs i jakt.

Møre og Romsdal jeger- og fiskerforbund byr også i høst på starthjelp til ferske jegere gjennom såkalte introduksjonskurs i jakt.

Artikkelen er over 2 år gammel

Har du tatt jegerprøven og har lyst til å jakte, men er uten tilgang til jaktterreng og trenger hjelp for å komme i gang?

DEL

Da kan du hive deg med på jaktcamp ei helg eller melde deg på introduksjonsjakt i regi av Møre og Romsdal jeger- og fiskerforbund. I høst har de flere tilbud til den som er fersk jeger, og det skal fortsatt være ledige plasser på alle kursene.

Kursene passer for alle som ønsker å prøve seg på en ny jaktform, en ny art eller bare vil lære mer generelt om jakt, skriver fylkeslaget på sine nettsider.

De to første kursene går av stabelen i høstferien, nærmere bestemt fra mandag 8. til torsdag 11. oktober og er lagt til Gråhaugen fjellstue i Trollheimen.

Jaktcamp for unge

Disse inngår i en jaktcamp for ungdom i alderen 14 – 18 år.

– Ønsker du å dra videre på jakt etter å ha vært på jaktcampen, eller har lyst til å avslutte høstferien med ei spennende helg på hjortejakt, anbefaler jeg deltakelse på hjortejaktkurset for ungdom i vårt terreng på Frei, sier Håvard Wiggen i Møre og Romsdal NJFF.

Kurset går fra den 11. eller 12. til den 14. oktober, og deltakerne velger selv om de vil komme allerede torsdag og dermed få en ekstra jaktdag. Overnatting skjer i hus like ved jaktterrenget. Kurset er for ungdom.

For de voksne

For de voksne er det også et tilbud om introduksjonsjakt på hjort. Dette kurset går av stabelen 22. – 25. november, også dette på Frei med overnatting i hus ved jaktterrenget.

NJFF arrangerer i høst over 350 introjaktkurs rundt om i hele landet. Bakgrunnen er at svært mange nye jegere har vanskeligheter med å komme seg ut på jakt. Det blir fort for mange barrierer for nybegynnere, og nær halvparten av de som tar jegerprøven blir aldri jegere.

NJFF ønsker å endre denne statistikken, og byr derfor på jaktopplæring med erfarne instruktører på disse kursene. Kursene tar for seg de fleste jaktformer og de vanligste viltarter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken