Røde Kors samler folk til integreringstur til Galdhøpiggen - for første gang med et nordmørslag

Her er gjengen på toppen av Skarven på Tustna. Snart skal de bestige Galdhøpiggen.

Her er gjengen på toppen av Skarven på Tustna. Snart skal de bestige Galdhøpiggen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Årets sprekeste integreringsarrangement.

DEL
«Til Topps» er navnet. Årets sprekeste integreringsarrangement.

Røde Kors samler mennesker fra hele verden, bosatt i Norge, for sammen å bestige Norges høyeste fjell, Galdhøpiggen.

– Og for første gang reiser vi med et lag fra Nordmøre, forteller Håvard Johansen.

Arrangementet er initiert av Møre og Romsdal Røde Kors, Kristiansund og Omegn Røde Kors og «Utenlandsk kultur møter norsk natur».
Lørdag 30. juni skal 25 personer fra 10 land til topps på Galdhøpiggen. Treningen til den store happeningen begynte i oktober 2015.

– Det sies at det er særnorsk å gå flere timer opp til en topp, nyte utsikten, spise matpakka og gå hjem igjen. Men den store gleden av å oppleve dette særnorske fenomenet er like stort uansett hvilken kultur vi kommer fra, sier gjengen bak påhittet og forteller videre:

– Flere av deltakerne hadde aldri vært på fjelltur tidligere. Fra å møte opp med håndveske og småsko på tur og nå å være klar for Norges høyeste fjell har vært en bratt læringskurve. Det er et utrykk som heter «det finnes ikke dårlig vær bare dårlige klær». Dette har ikke stemt helt på våre turer. Vi har opplevd dårlig vær med dårlige klær. For flere av deltakerne har det vært en tøff opplevelse å være ute i snøbyger med sterk vind uten lue og votter, Det fikk vi merke på kroppen da vi gikk til Skarven på Tustna i mai.

Det ble en tøff tur i mai opp til Skarven på Tustna.

Det ble en tøff tur i mai opp til Skarven på Tustna. Foto:

– Yr.no hadde lovet oss sol og lite vind, men mot toppen ble det både vind og snøfokk med dårlig sikt. Da ble det noen som fikk et par dager i senga etterpå. Likevel skal de være med til Galdhøpiggen. For det har også vært godværsturer. Turen til Snøtind fikk vi strålende sol og varme. Kanskje det største for deltakerne var å sette seg på rumpa for å skli ned hele fjellsiden. Det er også slik vi ønsker at det skal bli når vi står på Norges tak: Blå himmel og strålende sol!

Artikkeltags