Nye fergekontrakter sikret godt resultat

Edøyfjord.

Edøyfjord.

Tjener godt på fergedrift.

DEL

Fjord1 rapporterer om et resultat før skatt på 675 millioner kroner for 2018. Dette av en omsetning på 3.102 millioner kroner. Fjerde kvartal i 2018 viser et resultat før skatt på 121 millioner kroner.

Det ble signert kontrakt for drift av tre store anbudskontrakter i Møre og Romsdal i 2018. Romsdalspakken og Indre Sunnmøre-kontrakten har en varighet på 14 år, mens Nordmørspakken er på 10 år med oppstart 1. januar 2020. Den samlede verdien av kontraktsporteføljen til selskapet er på 22 milliarder kroner.

– De nye anbudskontraktene setter krav til lav- eller nullutslipp og miljøvennlige fartøy, og vi er godt i gang med å elektrifisere flåten vår. I 2018 mottok vi sju el-nybygg, og ved oppstart av nye kontrakter i 2020 vil Fjord1 ha nærmere 30 elektriske fartøy i drift. Fra 2020 er det oppstart av fire store kontrakter hvor ytterligere ni samband inngår i tillegg til dagens samband, forteller administrerende direktør i Fjord1, Dagfinn Neteland.

Avtale med NSB

Fjord1 har inngått en intensjonsavtale med NSB-konsernet om etablering av et felles nasjonalt reiselivsselskap. Målet er å tilby miljøvennlige reiselivspakker over hele landet.

– I 2019 og framover skal Fjord1 fortsette å ha rollen som det ledende selskapet i fergenæringa. God, sikker og effektiv drift, sammen med nasjonal reiselivssatsing vil være helt sentralt i årene framover, sier Neteland.

Artikkeltags