Vil du gjøre stas på fatter'n? Send din farsdagshilsen her!

Send inn din hilsen til far! - slik Sigrid Endreseth gjorde til mannen Christopher Engvik for et par år siden.

Send inn din hilsen til far! - slik Sigrid Endreseth gjorde til mannen Christopher Engvik for et par år siden. Foto:

Han far i huset setter pris på hyggelige tilbakemeldinger han også.

DEL

Den andre søndagen i november feirer vi nordmenn farsdag - en hedersdag for alle fedre og menn i farsrollen.

Se alle hilsningene her!

Som seg hør og bør på slike hedersdager, er tradisjonen å gjøre litt ekstra stas på dagens hovedperson, vise at akkurat vår pappa er verdens beste pappa!

Farsdagen er en hedersdag for fedre. I Norge feires farsdagen den andre søndagen i november, og nå på søndag, den 10. november, er vi altså kommet dit igjen.

Tidens Krav har i mange år invitert leserne til å sende inn farsdagshilsener, og den hyggelige tradisjonen fortsetter vi med. Det blir'n far glad for!

Send din hilsen her.

Som etterhvert mange nyere tradisjoner innført her i landet, er også farsdag et erkeamerikansk fenomen. Over dammen ble farsdag en offisiell feiring først i 1966.

Dens opprinnelse strekker seg imidlertid tilbake en god del år. Sonora Smart Dodd fra Washington fikk ideen til feiringen en morsdag i 1909, da hun satt i kirken og hørte presten holde morsdagspreken. Umiddelbart begynte hun å tenke på sin far, William Smart, en borgerkrigveteran, som grunnet konas tidlige død ble enkemann og følgelig måtte ta seg av Sonora og hennes fem søsken.

Jo, Sonora ønsket å etablere en dag til ære for alle fedre! Dessuten, det fantes jo allerede en morsdag. Hvorfor skulle ikke også en farsdag ha livets rett, grublet Sonora. Og slik ble det.

Artikkeltags