Mann bekreftet død etter snøskred i Lofoten

FUNNET: 
Ambulansehelikopter og mannskaper fra nødetatene samlet nær stedet der en person ble tatt av et snøskred i Sydalsfjellet i Lofotoen på ettermiddagen første påskedag.

FUNNET: Ambulansehelikopter og mannskaper fra nødetatene samlet nær stedet der en person ble tatt av et snøskred i Sydalsfjellet i Lofotoen på ettermiddagen første påskedag. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Et ambulansehelikopter fikk en elektronisk deteksjon, og litt senere ble det klart at det var av mannen som var savnet etter snøskred i Sydalsfjellet i Lofoten.

DEL

– Det er et svært bratt område. Vi har søkt med ambulansehelikopter og fått en elektronisk deteksjon, som viser at vedkommende ligger på cirka 618 meters høyde. Det er svært bratt i området, og vi tar en ny vurdering om vi skal sette inn mannskaper nå, sier redningsleder Frode Iversen til VG.

Ved 18-tiden meldte Hovedredningssentralen (HRS) Nord-Norge at fire personer fra letemannskapet søker og graver i funnområdet.

Det ble først meldt om at skredet hadde gått på Svarttind, men dette ble senere rettet til Sydalsfjellet.

– Det er bekreftet at en person er skredtatt. Ambulansehelikopter er i søk og bakkemannskaper er fremme på oppmøteplass, opplyser HRS på Twitter.

Et Sea King-helikopter var ventet klokken 18.25.

– Det er en mann som er savnet i raset. En mann står utenfor raset. Alt av tilgjengelige ressurser i området er tilkalt. Frivillige samt lavinehund fra Svolvær deltar, sa HRS ifølge Lofotposten.

19.06 meldte NTB at mannen var funnet, og at tilstanden var uavklart.

Klokka 20.00 meldes det at mannen mistet livet.

Artikkeltags