Nok en pågripelse i Nordea-saken

En kristiansunder er ansett som hovedmann og er siktet for å ha svindlet Nordea for mange millioner kroner.

En kristiansunder er ansett som hovedmann og er siktet for å ha svindlet Nordea for mange millioner kroner.

Artikkelen er over 9 år gammel

Lørdag ble nok en person pågrepet i forbindelse med storsvindelen av rundt 90 millioner kroner fra en Nordea-filial i Oslo.

DEL

Personen har norsk-pakistansk bakgrunn og drev inntil nylig en gullsmedbutikk i Oslo, skriver VG Nett.

Personen ble pågrepet lørdag og er siktet for medvirkning til økonomisk bedrageri.

Så sent som torsdag ble en 48 år gammel nordmann pågrepet i saken. Fem personer er dermed siktet i svindelsaken som ble oppdaget i august.

Kristiansunder

En 35 år gammel kristiansunder framstår som hovedmann i saken. Nordmøringen, som fra før har flere dommer på rullebladet, er tidligere varetektsfengslet.

Svindelen skal ha blitt gjennomført ved at en av de siktede ga seg ut for å være Randi Nilsen, en av Drammens rikeste. Hun skal ha gitt en 35-åring fullmakter til å disponere en konto, og penger skal ha blitt overført fra denne og til kontoer i Dubai.

Kvinnen ble pågrepet på bakgrunn av overvåkingsbilder fra Nordea-filialen på Tveita i Oslo. Også en bankansatt er blant de siktede, men vedkommende hevder han ikke har gjort noe galt. Siktelsen mot 35-åringen ble i oktober utvidet til også å gjelde den såkalte mafiaparagrafen i straffeloven.

Til sammen skal Nordea ha blitt svindlet for snaut 90 millioner kroner. Om lag 60 millioner kroner er fortsatt på avveie. (ANB-NTB)

Artikkeltags