Gå til sidens hovedinnhold

Ber Stortinget ta ansvar og følge Fylkesmannens innstilling

Artikkelen er over 4 år gammel

Direktør for NHO Møre og Romsdal, Torill Ytreberg, sier seg fornøyd med forslaget fylkesmannen Lodve Solholm la fram på mandag, og ber nå Stortinget være sitt ansvar bevisst og følge denne innstillingen.

- NHO Møre og Romsdal er svært positiv over at Fylkesmann Lodve Solholm i Møre og Romsdal har tatt ledelsen og anbefaler en reduksjon i første omgang fra 36 til 16 kommuner, og på sikt 7 kommuner i Møre og Romsdal, skriver NHO i en pressemelding.

Les også: Vil slå sammen Kristiansund, Averøy, Tingvoll og Bergsøya

NHO Møre og Romsdal har som kjent tidligere anbefalt at Møre og Romsdal skal ha fire kommuner.

- Å bygge større kommuner er viktig for næringslivet i vår region. På vegne av næringslivet hadde vi i NHO større ambisjoner på kort sikt, men ser at dette er et godt resultat for Møre og Romsdal dersom Fylkesmannens forslag blir stående, skriver NHO Møre og Romsdal.

Les også: Orkidé-lederen etter kommuneforslaget: - Forundret og overrasket

- Dagens struktur gir unødvendig byråkrati og det er vanskelig å se areal-, bolig- og transportpolitikk i sammenheng.  Større kommuner vil gi større muligheter for utvikling i næringslivet, bedre kollektivtilbud og smartere boligbygging.  Mange bedrifter driver på tvers av kommunegrensene. De må forholde seg til mange areal- og planregimer og tekniske etater i tillegg til ulike avgiftssatser mellom kommunene.  For bedriftene er dette både tidkrevende og lite forutsigbart, argumenterer NHO.

Kommentarer til denne saken