MDG med klar beskjed til Nye Molde kommune: – Dette prosjektet er å snuble baklengs inn i framtiden

– Dette prosjektet er å snuble baklengs inn i framtiden, sier Carl Johansen, førstekandidat for Miljøpartiet De Grønne i Møre og Romsdal, i en pressemelding.

– Dette prosjektet er å snuble baklengs inn i framtiden, sier Carl Johansen, førstekandidat for Miljøpartiet De Grønne i Møre og Romsdal, i en pressemelding.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Møre og Romsdal MDG håper kommunestyret i Nesset vil følge formannskapets innstilling torsdag, og si nei til giftdeponi i det som blir Nye Molde kommune fra 2020.

De folkevalgte skal da behandle sak «44/19 Sluttbehandling – Reguleringsplan Bergmesteren Raudsand».

– Dette prosjektet er å snuble baklengs inn i framtiden. 70-tallet bør kun etterliknes når det gjelder episk rockemusikk, ikke når det gjelder miljøpolitikk. Giftdeponiet er å skyve ansvaret over på kommende generasjoner, og er lite annet enn en variasjon over å grave ned giften og håpe at det går bra, slik man gjorde på 70-tallet, sier Carl Johansen, førstekandidat for Miljøpartiet De Grønne i Møre og Romsdal, i en pressemelding.

MDG reagerer sterkt på at begrepet sirkulærøkonomi brukes av tilhengerne av deponiet.

– Å deponere framfor å resirkulere, er det motsatte av sirkulærøkonomi, og vil være med å utsette overgangen til en bærekraftig og ansvarlig ressursbruk. Både svovelsyre og flygeaske kan i dag gjenvinnes, og dette er det vi må gjøre. Ved å tvinge forurenser til å betale, skaper vi framtidsrettede, grønne arbeidsplasser, i stedet for arbeidsplasser basert på manglende demokrati og utrygg giftlagring, sier MDG-lederen i pressemeldingen og legger til:

– MDG har stor forståelse for behovet for grønne arbeidsplasser i Nesset. Nye Molde kommune bør gå i dialog med fylkeskommunen, nabokommunene og staten om hvordan kommunen kan bli en pådriver i det grønne skiftet, og hvilke arbeidsplasser distriktet er spesielt egnet for.

Artikkeltags