MDG: – Nye Molde må ta stilling i deponisaken

DEL

I forrige uke vedtok Nesset kommunestyre – med 13 mot 8 stemmer – en reguleringsplan som legger til rette for etablering av deponi for farlig avfall på Raudsand i Nesset.

Dagens deponi på Langøya i Oslofjorden er snart fullt, og Nesset er ett av to alternativer for nytt deponi. Det andre er Brevik i Telemark.

Kommunene Sunndal, Tingvoll, Gjemnes, Averøy, Kristiansund og Halsa har levert innsigelse mot deponiet, det same har fylkeskommunen.

Om litt over et halvt år er Nesset en del av Nye Molde kommune.

MDGs lokallag i Molde, Kristiansund, Tingvoll, Sunndal og Hustadvika samt Møre og Romsdal MDG mener nå at Nye Molde ved fellesnemnda må ta stilling til om kommunen ønsker giftdeponi.

– Nye Molde kommune må ta stilling til denne saken, og kan ikke sitte på gjerdet lenger. Det er merkelig at kommunestyret i Molde så langt ikke har hatt en mening om denne kontroversielle saken. Nå ble reguleringsplanen vedtatt, men det betyr ikke at siste ord er sagt. Det er nødvendig at politikerne i Nye Molde kommer på banen nå, i stedet for å fortsette å skyve saken foran seg, sier Rannveig Hana, andrekandidat for MDG i Molde, i en pressemelding tirsdag.

– Når nabokommunene, Miljødirektoratet og fylkeskommunen går mot prosjektet, sier det oss at mange frykter konsekvensene. Saken skal nå opp på nasjonalt nivå. Om det ender med en godkjenning fra departementet, hvordan skal Molde kommune – som da vil være vertskommune for prosjektet – stille seg? Det trenger innbyggerne i både Nye Molde og i Møre og Romsdal en avklaring på, sier Carl Johansen, førstekandidat for MDG i Møre og Romsdal, i den samme pressemeldingen.

Artikkeltags