Styret Møre og Romsdal FrP har vedtatt at fylkeslaget er sterkt imot at vårt fylke skal ha giftdeponi i fjell eller fjord slik det planlegges i Rausand og Ellingsøy. 
 

- Fylket skal ikke være en dumpingplass og vi kan ikke la disse prosjektene forgifte fjordene våre. Slike deponier kan føre til skade på fiskeriet i fylket og samtidig svekke omdømme til sjømatnæringen. Møre og Romsdal er et utstillingsvindu innenfor fiskeri og havbruk og er avgjørende eksportnæringer for fylket. For at næringene skal fortsette å være det, og utvikle seg i fremtiden, må vi ha rene havområder, sier 1. kandidat til Stortinget i Møre og Romsdal og Innvandrings- og integreringsminister, Sylvi Listhaug i en pressemelding.

- Møre og Romsdal er et fylke med en flott natur og fauna som tiltrekker mange turister hvert eneste år. Vi kan ikke la slike deponier ødelegge naturmangfoldet og de flotte fjordene som er et viktig merkevare for fylket.

- Fiskeri- og havbruksnæringen er en av bærebjelkene i fylket og slike deponi kan sette kvaliteten på fisken og naturmangfold i fare. Naturen og kvalitet har vært vårt konkurransefortrinn og derfor er det viktig at vi som politikere gjør det vi kan for å holde havet og naturen så rent så mulig i regionen, sier 4.kandidat Knut Flølo i den samme pressemeldingen og avslutter:

- Vi må ta innover oss at det er en risiko for lekkasjer fra et deponi som kan skape store problemer.

Les også: Nabo advarer mot deponi

Raudsand er et godt og trygt alternativ som lokasjon for nytt nasjonalt anlegg

Kommentar til aksjonsgruppen mot deponiplaner

Deponi på Rausand