Gå til sidens hovedinnhold

Tydelig nei til deponiplanene fra reiselivet

Artikkelen er over 2 år gammel

Mener det er en klar motsetning mellom reiselivet og deponiplanene.

Regionens reiselivsorganisasjon, Visit Nordvest, har levert sin høringsuttalelse til Nesset kommune angående planene om å etablere to nye deponi på Raudsand, undertegnet reiselivsdirektør Pål Farstad.

De starter innledningsvis med å understreke at Visit Nordvest er «sterkt» imot etableringen av det planlagte deponiet for farlig uorganisk avfall. Visit Nordvest mener etableringen vil ha negative konsekvenser for reiselivet i regionen.

«Reiseliv baserer seg på naturopplevelser og fornybare ressurser. Hvis vi er føre var i forvaltningen av naturen og naturressursene på land og i sjø, vil næringen være en bærebjelke for vår velferd i et evighetsperspektiv», skriver Visit Nordvest i sin høringsuttalelse.

Det påpekes at det er mange attraksjoner rundt fjordene i forbindelse med hotell og lokal matproduksjon.

«Det er helt uforståelig og meningsløst å legge et giftdeponi for farlig uorganisk avfall midt i et «matfat» der det foregår stor lokal matproduksjon både i sjø og på land», heter det i høringsuttalelsen.

Les også: – Vi har ikke ukritisk lagt ut planforslaget til offentlig ettersyn

Negativt omdømme

Videre skriver Visit Nordvest at omdømmet til regionen som reisemål «etter all sannsynlighet» vil bli påvirket negativt av denne etableringen.

«Så lenge det er en betydelig usikkerhet konsekvensene av en slik etablering, med fare for miljømessig negative hendelser, er omdømmet til de som driver reiseliv på og langs fjorden og fjordene meget utsatt».

Visit Nordvest mener at etableringen av deponiet ikke henger sammen med ønsket om å bygge opp reiselivsnæringen i Norge.

«Det vil være et fundamentalt motsetningsforhold mellom giftdeponiet og satsingen på å bygge opp Norge som et sterkt naturbasert reisemål med stor oppmerksomhet på bærekraft og rein natur», avslutter Visit Nordvest.

Les også

Hva skjer på Raudsand?

 

Kommentarer til denne saken