Åpner for jakt på to gauper på Nordmøre

På sitt møte 26. oktober kommer Rovviltnemnda i Midt-Norge trolig til å vedta en fellingskvote på 27 dyr

På sitt møte 26. oktober kommer Rovviltnemnda i Midt-Norge trolig til å vedta en fellingskvote på 27 dyr Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Gaupebestanden i Midt-Norge ligger fortsatt klart over bestandsmålet, og gjennom vinterens kvotejakt er det et mål å redusere bestanden.

Bestandsovervåkingen viser 18,5 familiegrupper eller om lag 114 gauper før jakta sist vinter, mot 14,5 og 17 familiegrupper de to foregående årene.

At det opereres med halve familiegrupper skyldes at enkelte familiegrupper lever på grensa til et nabofylke eller til Sverige og derfor deles.

Møte på torsdag

På sitt møte 26. oktober kommer Rovviltnemnda i Midt-Norge trolig til å vedta en fellingskvote på 27 dyr – hvorav maksimalt fire hunndyr – innenfor det som er definert som yngleområde for gaupa. Dette er en klar økning fra i fjor da kvoten ble satt til 21 dyr.

I områder uten mål om yngling – hvilket gjelder størstedelen av Møre og Romsdal – ligger det an til fri jakt som før, uten begrensning i antall felte dyr og heller ingen begrensning i forhold til hunndyr.

I Møre og Romsdal er det kun gamle Aure kommune (eksklusive Tustna), Halsa, Tingvoll, Rindal, Surnadal og den del av Sunndal som ligger nord for elva Driva, som er definert som yngleområde.

Uendret i yngleområdet på Nordmøre

Selv om kvoten foreslås økt fra 21 til 27 dyr i Midt-Norge, så blir kvoten uendret i yngleområdet på Nordmøre. Her foreslås en kvote på to gauper, hvorav maksimalt en voksen hunngaupe.

Det betyr at all jakt stanses når og hvis det felles et hunndyr, noe som har vært tilfelle de par siste årene.

Artikkeltags