Halset overtar Vita-butikkene

Tor Rune Halset fra Surnadal overtar ti Vita-butikker i Norge.

Tor Rune Halset fra Surnadal overtar ti Vita-butikker i Norge. Foto:

Etter at Alti Forvaltning AS kjøpte flere Vita-butikker, startet selskapet samtaler for å finne en løsning for videre drift. Nå er det klart at en surnadaling skal bygge opp en ny organisasjon rundt ti Vita-butikker.

DEL

Onsdag ble det kjent at surnadalselskapet Alti Forvaltning AS har inngått en avtale med Jotunfjell Partners om å kjøpe ni Vita-butikker fra Jotunfjell Partners.

Fredag opplyser Alti Forvaltning i en pressemelding at Tor Rune Halset fra Surnadal har inngått avtale om kjøp av ti Vita-butikker, deriblant de ni butikkene som Alti Forvaltning tok over på onsdag.

Den tiende butikken, som ligger i Molde sentrum, overtar Halset i samarbeid med Angvik Eiendom AS.

– Ser muligheter

Halset, som allerede har lang erfaring fra kosmetikkbransjen, skriver i pressemeldingen at han er i dialog med aktuelle samarbeidspartnere for å bygge opp en ny organisasjon.

– Jeg har hatt en god dialog med Alti Forvaltning AS de siste dagene, og jeg ser her muligheter til å bygge et nytt konsept og har en del nye tanker om butikkdriften. Jeg gleder meg til å ta fatt», skriver Halset i pressemeldingen.

Konkurs

Investeringsselskapet Jotunheim Partners tok over boet etter at Cosmetic Group, som eide kjedene Loco og Vita, gikk konkurs i forrige uke. Tirsdag kom meldingen om at 58 butikker skulle legges ned, deriblant butikkene på Alti Storkaia brygge i Kristiansund og i Alti Sunndal på Sunndalsøra.

Redningen for butikkene på Nordmøre, ble nordmøringer – da Lars Ove Løseth og Alti Forvaltning AS kom på banen.

– Bakgrunnen for at vi gjør dette er vår tro på butikkene, menneskene som jobber der og at butikkene er viktige for våre sentre. Vi er nå i samtaler med personer som har god kjennskap til denne bransjen med mål om å finne en god løsning for videre drift av de aktuelle butikkene, og med dette kjøpet har vi skaffet oss litt tid for å jobbe videre med dette, uttalte Lars Ove Løseth onsdag ettermiddag.

To dager etter kunne han altså meddele at Tor Rune Halset var personen som skulle drive butikkene videre.

– Gründertype

I tillegg til Vita-butikkene i Kristiansund og Sunndalsøra, gjelder eierskapet Vita-butikkene i Alti Arendal, Alti Brotorvet (Stathelle), Alti Harebakken (Arendal), Alti Mandal, Alti Nordfjord, Jærhagen Kjøpesenter (Klepp), samt Bystasjonen (Sandnes) og Molde.

– Vi kjenner Tor Rune godt fra før, og vet at han er en gründertype med nye tanker og mye energi, så dette tror vi blir bra for alle parter. Det kjennes trygt å overlate disse butikkene til en med så relevant bransjeerfaring som Halset», skriver Løseth i pressemeldingen.

Halset tar over butikkene med umiddelbar virkning, og han vil videreføre driftsmodellen med franchise-avtaler, slik butikkene blir drevet i dag.


Artikkeltags