- Storvik Holding AS (Storvik) på Sunndalsøra har i dag inngått avtale om kjøp av aksjemajoriteten i Heggset Engineering AS i Kristiansund. Transaksjonen vil finne sted med regnskapsmessig virkning fra 01.01.2017, skriver selskapet i en pressemelding.

- Oppkjøpet av Heggset Engineering vil styrke selskapet betraktelig innen engineering og teknisk kapasitet. Dette er en naturlig utvikling som følge av den veksten bedriften har opplevd de senere år, både nasjonalt og internasjonalt, sier styreleder i Storvik, Nils L. Sande, i en pressemelding.

Ingeniørstab

Han mener dette er en god og langsiktig industriell løsning både for Heggset Engineering og Storvik og peker på at de sammen vil ha over 30 ingeniører.

Adm. dir. i Storvik, Ola Ulvund, sier dette vil styrke selskapet i den videre satsingen både mot aluminium og olje og gass med utgangspunkt i Kristiansund.

- Heggset Engineering har en kompetent ingeniørstab og et godt rennommé i markedet. Dette vil komplettere Storviks organisasjon på en god måte, heter det videre i pressemeldingen.

Vestbase

Både Heggset Engineering og Storvik er i dag lokalisert i samme lokaler ved Vestbase i Kristiansund.

Storvik har de siste årene fått betydelig fotfeste innen øvrig prosessindustri som blant annet ferrosilisium. Storvik hadde i 2015 en omsetning på ca. 190 MNOK og 85 ansatte.

Heggset Engineering omsatte for ca. 23 MNOK i 2015 og har i dag 13 ansatte.