Fornyet kritikk mot Røe Isaksen om Innovasjon Norge

MÅ SVARE: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, som er i Buenos Aires i forbindelse med et statsbesøk til Argentina, har måttet svare på mange kritiske spørsmål angående hans involvering i Innovasjon Norge.

MÅ SVARE: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, som er i Buenos Aires i forbindelse med et statsbesøk til Argentina, har måttet svare på mange kritiske spørsmål angående hans involvering i Innovasjon Norge. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) får kritikk for å ha visst at kristiansunder og styreleder Per Otto Dyb i Innovasjon Norge måtte gå før Dyb selv ble informert. 

DEL

Denne uken ble det kjent at styreleder Per Otto Dyb trakk seg etter å ha fått beskjed om at han ikke ville bli gjenvalgt. Ifølge Dagens Næringsliv fikk Røe Isaksen vite at valgkomiteen ville bytte ut Dyb før komiteens arbeid var ferdigstilt – og før Dyb selv ble informert.

– Næringsministeren ble informert kort tid før styreleder ble informert av leder i valgkomiteen, om at han ikke ville bli innstilt til gjenoppnevning, bekrefter statssekretær Daniel Bjarmann-Simonsen (H) i Nærings- og fiskeridepartementet.

Det får stortingsrepresentant Terje Aasland fra Arbeiderpartiet til å reagere.

– Det at det tilsynelatende virker som en samrøre mellom statsråden og valgkomiteen før generalforsamlingen er meget betenkelig. Det er andre aksjonærer i Innovasjon Norge, og det skader troverdigheten til det statlige eierskapet, sier han.

Ifølge Dyb selv valgte han å gå fordi styret ble overkjørt av Røe Isaksen i en prosess der administrerende direktør Anita Krohn Traaseths stilling var eneste tema.

– At største eier legger bånd på styrets arbeid er ene og alene årsaken til at jeg valgte å trekke meg, sier Dyb til E24.

Artikkeltags