Tre deltakere i Atlantic Road Trip mistet lappen på Vestlandet: – De har brukt veiene våre som racerbane

Artikkelen er over 2 år gammel

Førerkortbeslag og bøter på ferden gjennom Vestlandet.

DEL

Fredag kom Atlantic Road Trip til Nordmøre og Atlanterhavsveien. Men ferden fra København til Nordmøre har ikke gått upåaktet hen hos politiet på Vestlandet.

Bergens Tidende skriver at tre personer er fratatt førerkortet og 12 andre har fått forelegg etter råkjøring på vei gjennom Hordaland og Sogn og Fjordane.

Kontroller

I en trafikkontroll ved Løfallstrand ble det tatt en fører i 127 km/t i 80-sonen, og da ble førerkortet beslaglagt. I samme kontroll ble en annen tatt i 110 km/t og fikk forelegg. Mens politiet var der kolliderte en motorsyklist som var med på Atlantic Road Trip med en personbil i Kvinnherad.

Torsdag ble to personer fratatt førerkortet i Flåm, etter målinger på 131 km/t og 133 km/t i 80-sonen, skriver Bergens Tidende. I tillegg fikk 11 førere bøter på ulike steder i Sogn og Fjordane.

– De har brukt veiene våre som racerbane og forårsaket flere nestenulykker, sier lensmann i Kvinnherad, Jan Fosse, til Bergens Tidende.

Lover og regler skal følges

Deltakerne i Atlantic Road Trip har ingen spesielle tillatelser til å kjøre raskere enn andre trafikanter, og må også ta hensyn til norske lover og regler for utstyr på bilene.

Til Bergens Tidende skriver arrangørene av Atlantic Road Trip av «alle som er involvert har fått både muntlig og skriftlig informasjon om at lover og regler skal følges i alle de landene vi kjører gjennom».

Artikkeltags