Rogaland, Hordaland, Møre og Romsdal og Nordland er landets store caravanfylker. Det kommer fram av en pressemelding fra Norges Caravanbransjeforbund (NCB).

Særlig bobiler går unna – det ble solgt 19 prosent flere i 2017 enn året før. Totalt ble det registrert 3.630 nye bobiler og 2.882 nye campingvogner i løpet av rekordåret 2017.

Mens salget av bobiler økte med 19 prosent, ble det solgt 10,5 prosent flere campingvogner, viser tall som Norges Caravanbransjeforbund har samlet inn.

– Nordmenn elsker å bruke fritiden sin med bobil og campingvogn. Og stadig flere velger denne formen for ferie. For bobil handler det om godt voksne mennesker som ønsker å ha friheten og muligheten til å reise dit de vil – når de vil, sier generalsekretær Geir Holm i NCB.

Selv om veksten i 2018 neppe blir like stor som i fjor, ser Holm for seg en økning på rundt 10–12 prosent.

Hordaland topper listen over fylkene med flest nyregistrerte bobiler i fjor – med 408. Møre og Romsdal, Rogaland og Nordland følger på de neste plassene.

I Akershus ble det registrert 304 nye campingvogner i 2017, med Nordland, Hordaland og Rogaland på plassene bak.

Oversikten viser ellers at det er Hymer, Bürstner og Adria som er de mest solgte bobilmerkene, mens campingvognstatistikken toppes av Hobby, Adria og Kabe.