Fjord1 har signert kontrakt for de nye fergene som kommer til Nordmøre

Illustrajonsfoto: Dette er en skisse av de nye fergene med kapasitet på 80 personbiler. Denne typen blir å se på sambandet "Seivika-Tømmervåg". Foto: Fjord1

Illustrajonsfoto: Dette er en skisse av de nye fergene med kapasitet på 80 personbiler. Denne typen blir å se på sambandet "Seivika-Tømmervåg". Foto: Fjord1

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Fjord1 skriver i en pressemelding at de har inngått kontrakter for sju nye ferger. Fem av disse er de nye fergene som kommer til Nordmøre i forbindelse med "Nordmørspakka", altså på fylkesfergestrekningene Kvanne - Rykkhjem, Seivika - Tømmervåg og Edøya - Sandvika.

Fjord1 har bestilt fem ferger fra Havyard Ship Technology, et verft som holder til i Leirvik. To av disse fem fergene skal til Hordaland. Ellers har selskapet også inngått avtale med Cemre Shipyard i Tyrkia, som skal lage to ferger til sambandet Seivika - Tømmervåg.

Alle fergene skal være på plass og overlevert til Fjord1 høsten 2019. Alle fergene skal drives med null- og lavutslippsteknologi, basert på elektrisk framdrift.

Fjord1 legger vekt på å sikre seg miljøvennlige ferger.

- Vi ser at norske leverandørar er i fremste linje når det kjem til innovasjon i forhold til miljø og teknologi, noko som er avgjerande viktig for oss i Fjord1. I denne kontraktsprosessen var det fleire norske verft som leverte tilbod og som var med i finalerunden. Vi er svært glade for å sjå at dei norske verfta er blitt konkurransedyktige på pris, kvalitet og leveringstider på fartøya. Det er alltid gledeleg å skrive kontraktar med norske leverandørar som leverer godt, og forventningane våre er høge, sier administrerende direktør i selskapet Dagfinn Neteland i en pressemelding.

Artikkeltags