Jervjakta stoppes i store deler av fylket, men kan fortsette i Sunndalsfjella og Reinheimen

JERV: Jakta på jerv stoppes nå i alle deler av fylket unntatt i Sunndalsfjella og Reinheimen. Det skjer etter at det ble felt enda en jerv torsdag ettermiddag.

JERV: Jakta på jerv stoppes nå i alle deler av fylket unntatt i Sunndalsfjella og Reinheimen. Det skjer etter at det ble felt enda en jerv torsdag ettermiddag. Foto:

Torsdag ble det skutt enda en jerv her i fylket. Dermed stoppes jervjakta i store deler av fylket, herunder i Trollheimen, mens den fortsetter i Sunndalsfjella og Reinheimen.

DEL

Torsdagens jervfelling skjedde i 16-tida under åtejakt i Valldal i Fjord kommune, opplyser Astrid Buset hos Fylkesmannen i Møre og Romsdal til Tidens Krav.

Hun vet ikke kjønn eller vekt på dyret, men sier Statens naturoppsyn er varslet og vil foreta kontroll av dyret og sjekke med jegeren at jakta har foregått etter regelverket.

Statens naturoppsyns regionalt rovviltansvarlige, Lars Olav Lund, vet imidlertid å fortelle at det var ei tispe på 9,4 kilo som ble skutt.

Fellingen skjedde utenfor forvaltningsområdet for jerv som består av Sunndalsfjella og Reinheimen. Utenfor forvaltningsområdet er det i høst og vinter en fellingskvote på tre dyr, og kvoten regnes nå som fylt.

Jerven som ble felt i Valldal i dag var ei tispe på 9,4 kilo.

Jerven som ble felt i Valldal i dag var ei tispe på 9,4 kilo. Foto:

Det skyldes at det tidligere i vinter er skutt en hannjerv på åte i Todalen i Surnadal og at en jerv ble skadeskutt men ikke gjenfunnet i Måndalen i Rauma. Ettersøk av denne har gitt grunn til å anta at den er død, og den er derfor blitt belastet fellingskvoten.

Innenfor forvaltningsområdet – det vil si Sunndalsfjella og Reinheimen – er det en kvote på to dyr. Her er det så langt felt ett dyr, ei tispe, noe som skjedde i Norddal kommune.

I dette området gjenstår det således fortsatt ett dyr på kvoten og jakta kan dermed fortsette.

Artikkeltags