– Det er mange kamper igjen

Belinda Paler (17) fra Sunndal, Ben Herrmann (16) fra Kristiansund og Astrid Stavik Tautra (18) fra Molde er blant ungdommene som tar kampen for en bærekraftig fremtid.

Belinda Paler (17) fra Sunndal, Ben Herrmann (16) fra Kristiansund og Astrid Stavik Tautra (18) fra Molde er blant ungdommene som tar kampen for en bærekraftig fremtid. Foto:

Denne uka har 200 ungdommer fra hele landet deltatt på Natur og Ungdoms sommerleir «Norsk olje koker kloden» på Drageid Leirskole i Trøndelag.

DEL

Belinda Paler (17) fra Sunndal, Ben Herrmann (16) fra Kristiansund og Astrid Stavik Tautra (18) fra Molde er blant ungdommene som tar kampen for en bærekraftig framtid.

– Klimastreikene i vår har vært fantastiske, men det er viktig at de fører til en endring. På leiren har vi lagt planer for hvordan vi skal gjøre lokalvalget i høst til et skikkelig miljøvalg, sier Astrid Stavik Tautra (18), leder i Molde Natur og Ungdom.

Sekstenåringen Ben Herrmann fra Kristiansund, er veldig fornøyd etter dagene på leir.

– På sommerleiren har jeg lært mer om naturen, hva som truer den, og hvordan vi kan redde den. Mitt høydepunkt under sommerleiren var å oppleve den vakre naturen i Trøndelag.

Sunndaling og fylkesleder i Natur og Ungdom, Belinda Paler (17) er fornøyd med å ha vunnet flere kamper den siste tida, men understreker at målet ikke er nådd.

– Det har vært god stemning på årets leir, vi har jo akkurat vunnet saken om oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja! Men det er mange kamper igjen, blant annet oljeboring i Arktis og gruvedumping i Repparfjorden. Denne sommerleiren har lært oss mer om hvordan vi kan arbeide for å redde naturen – det gleder vi oss til å bruke, sier Belinda Paler (17), fylkesleder i Møre og Romsdal Natur og Ungdom.

Artikkeltags