Mye ulovlig fiske – ser seg nødt til å minne om regelverket

Det er strammet betydelig inn på hva som er tillatt av fiske i elvemunningene.

Det er strammet betydelig inn på hva som er tillatt av fiske i elvemunningene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Statens naturoppsyn har registrert mye ulovlig aktivitet i kommunene i fylket, når det gjelder fiske etter laks og ørret i de fredede munningssonene til elvene. Nå ser fylkesmannen i Møre og Romsdal behovet for å finne om reglene.

Det skriver kommunikasjonsrådgiver Elin Røshol i en pressemelding.

Det er fiskeren sitt ansvar å oppdatere seg på gjeldende regelverk, poengteres det. Etter en forskriftsendring 8. mai i fjor, er det forbudt å fiske etter laks og sjøørret fra båt i perioden 15. april til og med 30. september i munningsfredningssoner i Møre og Romsdal.

Likeledes er alt fiske med kastenot, snurpenot, drivgarn, settegarn og liknende redskap, kilenot, krokgarn, bunngarn, lakseverp og liknende innretninger, samt oter og dorg forbudt i fredingssonen i samme tidsrom.

Forbudet i munningssonene gjelder ikke fiske med stang fra land i den tida det er lov til å fiske etter sjøørret i elver som har utløp i fredningssoner. I soner som omfatter flere vassdrag, følger fisketida med stang fra land fisketida for sjøørret i det strenges regulerte vassdraget.

Statens naturoppsyn vil følge opp aktiviteten med oppsyn og kontroll både fra land og fra sjø. Ulovlig fiske vil bli politianmeldt, heter det i pressemeldingen fra fylkesmannen.

Artikkeltags