Sparebanken Møre lanserer nyskapingsstipend på én million kroner

Kolbjørn Heggdal i Sparebanken Møre inviterer gründere i Møre og Romsdal til å søke på millionstipend.

Kolbjørn Heggdal i Sparebanken Møre inviterer gründere i Møre og Romsdal til å søke på millionstipend.

Artikkelen er over 2 år gammel

Sparebanken Møre lanserer nyskapingssstipendet Næringsteft, og deler ut en premie til en verdi av én million kroner til den beste forretningsidéen fra en bedrift eller gründer bosatt i Møre og Romsdal.

DEL

– Som fylkets største bank er vi genuint opptatt av å utvikle næringslivet her i Møre og Romsdal. Gjennom nyskapingsstipendet Næringsteft ønsker vi å investere i bedrifter og mennesker som på sikt kan bidra med å skape arbeidsplasser og fremme utvikling i vårt fylke, forteller Kolbjørn Heggdal, leder for næringsliv Romsdal Nordmøre i Sparebanken Møre, i en pressemelding.

Unikt konsept

Næringsteft er et stipend for enkeltpersoner og små og mellomstore bedrifter som har en god forretningsidé og der én million kroner utgjør en forskjell. Søkerne må ha en tilknytning til Møre og Romsdal.

– Vi vet hvor viktig det er å få drahjelp når en er i startgropen, og vi oppfordrer alle som vil satse videre på sin forretningsidé til å søke. Ingen idé er for liten eller for stor, sier Heggdal, som er stolt over at Sparebanken Møre nå lanserer dette unike konseptet for nyskaping. – Vi har god tradisjon i å løfte fram talenter innen sport og kultur, og det skal vi fortsette med. Nå ønsker vi i tillegg å løfte fram talenter med nærinsteft, forteller Heggdal i pressemeldingen.

Kompetansereise

Stipendet Næringsteft er organisert som en kompetansereise der en fagjury velger ut 50 kvalifiserte søkere som får følge et faglig program. Sammen med solide samarbeidspartnere som Ålesund kunnskapspark, Protomore Kunnskapspark i Molde, NTNU og lokalt næringsliv vil Sparebanken Møre gi deltakerne økt kompetanse på næringsutvikling. Deretter blir det ny utvelgelse der ti søkere får individuell veiledning, og tilbud om å delta i et inkubatorprogram i regi av kunnskapsparkene fram til neste utvelgelse av tre finalister.

– Finalistene får skreddersydd og tett oppfølging fram mot finalen. I tillegg får de utviklet sin egen profileringsfilm. Disse får også presentert sin idé på næringslivskonferansen Børs & Bacalao 8. mars neste år. Under denne samlingen kåres vinneren av Næringsteft som mottar en premie til en verdi av én million kroner.

Næringsteft er en del av Sparebanken Møre sitt samfunnsengasjement

 – Vi er opptatt av å få med flest mulig på denne kompetansereisen. For selv om en ikke når fram til finalen, kan mange ha gode forretningsideer, som en kan lykkes med etter litt justering eller modning, sier Kolbjørn Heggdal.

Søknadsfristen er 15. oktober.

Artikkeltags