Væpnet politiaksjon i Molde - 22 åring pågrepet

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Deler av Molde kino ble evakuert da væpnet politi aksjonerte klokka 21.34 torsdag kveld. En mann i skuddsikker vest ble pågrepet inne i kinolokalene etter at flere hadde reagert på oppførselen hans. Han hadde også satt fra seg en ryggsekk inne i kinoen.
Det skriver Romsdals Budstikke.

I en pressemelding fra politiet natt til fredag utdypes bakgrunnen for aksjonen:
 

«På bakgrunn av væpnet aksjon ved kinoen i Molde ønsker politiet å komme med følgende tilleggsinformasjon. Bakgrunn for bevæpningen og evakueringen var mistenkelig adferd hos den pågrepne. Adferden verifisert av kinotilskuere.

Personen hensatte en ryggsekk i kinolokalet og var iført en skuddsikker vest. Ransaking av person og sekk avstedkom ingen funn av våpen eller andre farlige gjenstander. Ut fra en samlet vurdering og i tråd med politiets taktiske vurderinger ble aksjon løst slik den ble.

Politiet har forståelse for at dette kan oppleves som dramatisk for de som ble involvert i hendelsen. Personen sitter nå i varetekt hos politiet i Molde. Han er kjent av politiet fra tidligere. Motivet for hendelsen er ukjent. Dette vil den videre etterforskningen forhåpentligvis gi svar på».

Mannen sitter nå i avhør ved politistasjonen i Molde, og ytterligere informasjon vil bli gitt av stasjonsledelsen der fredag morgen, opplyser operasjonsleder Ole Wulvik til Tidens Krav.

Norsk 22-åring

Til Romsdals Budstikke sier politistasjonssjef Per Karstein Røv at den pågrepne er 22 år gammel norsk mann, og en tidligere kjenning av politiet, både i Molde og andre steder, for blant annet volds- og narkotikaforbrytelser.

22-åringen skal ha kommet inn i kinoen, iført skuddsikker vest, og satt fra seg en ryggsekk før han forlot kinosalen. En kinoansatt fant oppførselen mistenkelig og varslet politiet.

- Når vi kommer over slike saker, tenker vi selvsagt på det som skjer andre steder i verden, så vi tar det på høyeste alvor. Derfor satte vi i gang en evakuering, sier Røv til Romsdals Budstikke.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken