Kristiansundsfirma har designet det som kan bli Nye Moldes kommunevåpen

Kommunevåpenet innfelt kan bli symbolet til Nye Molde kommune.

Kommunevåpenet innfelt kan bli symbolet til Nye Molde kommune.

Artikkelen er over 1 år gammel

Eggedosis står bak juryens favoritt til kommunevåpen for Nye Molde kommune.

DEL

Det er RBnett som melder at juryen som skal foreslå kommunevåpen for nye Molde kommune, har landet på alternativet «Storslått og energisk».

Kommunevåpenet er designet av grafisk designer Gunveig Vanvik i Eggedosis i Kristiansund. Eggedosis får et honorar på 50.000 kroner som vinner av designkonkurransen.

Den endelige avgjørelsen om hva som blir valgt som kommunevåpen er det kommunestyrepolitikerne i Molde, Midsund og Nesset som skal ta.

Eggedosis har hovedkontor i Vågeveien i Kristiansund sentrum, og har i tillegg avdelingskontor i Oslo.

Dette er de seks alternativene juryen hadde å velge mellom.

Dette er de seks alternativene juryen hadde å velge mellom. Foto:

Slik har juryen i Nye Molde 2020 omtalt alternativet «Storslått og energisk» fra Eggedosis:

– Motivet i «Storslått og energisk» er lett forståelig. Det er smakfullt, det har rene linjer og er godt å se på. Symbolikken er like gjeldende for hele den nye kommunen, det er enkelt og vurderes som fremtidsrettet. Til tross for tre fjell/bølgetopper i samspill, er ikke symbolikken rundt tallet tre spesielt fremtredende eller vesentlig. Juryen mener derfor at «Storslått og energisk» fortsatt vil være egnet som kommunevåpen dersom kommunen blir utvidet på et senere tidspunkt. «Storslått og energisk» har likhetstrekk til enkelte andre kommunevåpen med fjord og fjell som motiv. Notodden og Berg kommuner er eksempler. Det kan også gi assosiasjoner til andre logoer som for eksempel Høgskolen i Molde. Oppsummert: «Storslått og energisk» vurderes som sterkest på kriteriene enkelt og samlende, men svakest på kriteriet særegent. Juryen er delt i synet på om alternativet er tilstrekkelig særegent, og om nye Molde kommune bør velge et alternativ som bare fikk 19 prosent av folkets stemmer.

Juryen var delt i avgjørelsen, som endte med en avstemming om to alternativer – «Storslått og energisk» mot dagens kommunevåpen i Molde, «Hval og sild». Et knapt flertall (7 voterende) stemte for «Storslått og energisk», mens et mindretall (6 voterende) mente den nye kommunen bør beholde Moldes eksisterende kommunevåpen.

Artikkeltags