Molde vant cupfinalen

Molde-trener Tor Ole Skullrud har aldri tapt en NM-kamp som trener for en eliteklubb. Søndag venter Odd i cupfinalen. Foto: NTB scanpix

Molde-trener Tor Ole Skullrud har aldri tapt en NM-kamp som trener for en eliteklubb. Søndag venter Odd i cupfinalen. Foto: NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Seier både i serie og cup for romsdalingene.

DEL

Tittelforsvarer Molde slo Odd 2-0 i cupfinalen på Ullevaal stadion søndag. Seriemesteren tok den første dobbelttriumfen i norsk fotball for menn siden 2003.

Fredrik Gulbrandsens solomål et drøyt kvarter før slutt gjorde utslaget da Molde fullførte sin dobbelttriumf med 2-0-seier over Odd.

Lagene var flinke til å ødelegge for hverandre, og det ble en relativt sjansefattig finale mellom lagene som dominerte norsk fotball denne sesongen. Kampen mellom to lag som er kjent for godt kollektivt angrepsspill ble avgjort da Gulbrandsen bestemte seg for å gjøre det selv.

Etter en gjenvinning høyt på banen fikk 22-åringen ballen og raidet i feltet omgitt av tre Odd-forsvarere. Han vendte utover, mistet kontrollen over ballen, men vendte og knallet den i mål ved stolpen mens Pål Oldrup Jensen, Steffen Hagen, Thomas Grøgaard og keeper André Hansen var hjelpeløse tilskuere.

Spissen som i perioder av kampen virket overtent feiret med noen C-momenter før han havnet i en blå jubelklynge i hjørnet foran eget lags tilhengere.

Et par minutter senere var Gulbrandsen heldig som unngikk sitt annet gule kort da han felte Lars-Kristian Eriksen stygt, og Tor Ole Skullerud plukket ham klokelig av banen.

Mohamed Elyounoussi punkterte kampen i det 88. minutt etter en keeperretur fra André Hansen og en dårlig klarering fra Steffen Hagen på et Molde-frispark fra venstre.

Molde vant fortjent etter sin gode 2. omgang, og Møre og Romsdal er fortsatt cupfylket. Det er fjerde år på rad, femte på seks år og sjette på ti at mesteren kommer derfra.

Landslagskeeper Ørjan Nyland holdt nullen og er cupmester for tredje år på rad, mens Dag-Eilev Fagermo fortsatt må vente på sin første tittel.

Vanskelig

Finalistene var dyktige til å nøytralisere motstanderens sterke sider, og med svært aggressivt press fra begge lag var det vanskelige betingelse for angrepsspill. Lenge var det bare skudd fra distanse som satte keeperne på prøve. Jone Samuelsen hadde det første etter halvspilt første omgang, da han fikk tid til å vippe opp ballen og sende en dupper mot mål. Nyland fikk hele håndflaten på ballen og slo den over.

Etter en drøy halvtime hadde Vegard Forrens frispark fra 20 meter retning mot mål, men Lars-Kristian Eriksen (som forårsaket frisparket) fikk hodet på ballen og nikket den unna. Fem minutter før pause var det Mattias Moström som fyrte løs mot Odd-målet. André Hansen tok ingen sjanser og slo over.

Åpnet

Kampen åpnet seg opp i omgangens siste minutter. Daniel Chima Chukwu kom til et par farlige avslutninger i feltet, mens Mohamed Elyounoussi ikke greide å ta vare på en dårlig klarering fra Eriksen. I andre ende av banen sendte Odds høyreback Jarkko Hurme en suser rett utenfor krysset, langt utenfor Nylands rekkevidde.

I annen omgang innledet Molde klart best, men sjansene lot vente på seg. Det var faktisk Odd som kom til omgangens første muligheter, men da Molde tok ledelsen var det svært fortjent. (©NTB)

Artikkeltags