Det blåste kraftig mange steder i Sør-Norge tirsdag, og mange steder er det mye nedbør på vei. Både i øst og i vest har vinden revet ned trær, noe som har hindret trafikken.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for store deler av Sør-Norge. Det er restene av den tropiske stormen Karl som gir mer vind og nedbør enn normalt.

I Trøndelag vil den verste vinden ha gitt seg onsdag kveld, men før det er det ventet opp i liten kuling fra vest på utsatte steder.

Full storm

På Vestlandet var det tirsdag ettermiddag sørlig liten storm på kysten og i fjellet, før det på kvelden dreide over til sørvest, kortvarig full storm ved Stad. Nord for Boknafjorden var det ventet vindkast opp i 25-30 sekundmeter.

Fram til onsdag morgen ventes det mye nedbør, noen steder mellom 60 og 90 millimeter. Det var også meldt liten kuling på kysten i Agder og i ytre Oslofjord. Noe inn fra kysten er det ventet vindkast opp i 20 sekundmeter.

Norges vassdrags- og energidirektorat har sendt flomvarsel med gult nivå for Vestlandet.

Trær over veien

I Bergen ble Kalfarveien stengt tirsdag kveld fordi et tre måtte fjernes fra kjøreledningene til en trolleybuss, opplyser politiet i Hordaland. Ved Notodden blåste et tre ned og sperret delvis E134 mellom Jerpetjønn og Elgsjø, ifølge politiet i Telemark. Og ved Kvelde i Vestfold måtte brannvesenet fjerne et tre som var falt over veien. I Oslo rykket både brannvesenet, Vegvesenet og politiet ut da et tre delvis sperret kollektivfeltet på E18 ved Frognerstranda.

Gjøvikbanen ble stengt i et par timer mellom Nittedal og Grua etter at et tre falt over kjøreledningen ved Hakadal. Klokken 1.45 opplyser Jernbaneverket at kjøreledningen er reparert og at togene igjen kan kjøre som normalt.

På Agder melder politiet om trær som blåste over veiene i Vennesla, Arendal og flere andre steder. I tillegg ble et partytelt tatt av vinden i Grimstad.

I Kristiansand røsket uværet løs en seilbåt fra gjestehavna, melder NRK. Redningsskøyta Ægir fikk kontroll på båten.

Sterkest vind på Gaustatoppen

I Hordaland er fylkesvei 7 stengt mellom Nordheimsund og Granvin på grunn av ras. Veien blir tidligst åpnet igjen onsdag, opplyser Statens vegvesen.

Den sterkeste middelvinden målt fram til klokka 20 tirsdag var ved Gaustatoppen i Telemark, ifølge Meteorologisk institutt. Der ble det målt 26,1 meter per sekund. Så fulgte Kråkenes og Jølster-Kvamsfjell – begge i Sogn og Fjordane – med henholdsvis 25,7 og 24,7 sekundmeter.