Meteorolog: - Lukten kan stamme fra Bárðarbunga-vulkanen

Den vonde lukten i Møre og Romsdal kommer trolig fra den islandske vulkanen Bardarbunga.

Den vonde lukten i Møre og Romsdal kommer trolig fra den islandske vulkanen Bardarbunga. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Gasslukt over hele politidistriktet tirsdag.

DEL

Politi og brannvesen fikk tirsdag ettermiddag flere henvendelser fra folk som kjente gasslukt.

Brannvakta i Kristiansund opplyste til Tidens Krav at de har fått tips om gasslukt på Smøla, og operasjonsleder Rolf Anders Korstad i Nordmøre og Romsdal politidistrikt sa at de har fått melding om gasslukt både i Kristiansund og i Molde.

- Det høres merrkelig ut at det skal lukte gass i hele politidistriktet. Vi vet foreløpig ikke hvor lukta stammer fra, sa Korstad.

Han fortalte videre at brannvesenet i Molde var ute i Hollingsbukta for å sjekke om en eventuell gasslekkasje kunne stamme derfra.

Klokken 15.55 kunne Korstad opplyse at han hadde vært i kontakt med alarmsentralen, og at de ikke har noe nytt å komme med.

- De har gjort målinger, men har ikke funnet noe. Det er ikke enkelt å gjøre så mye når man ikke greier å lokalisere kilden. Det kommer ikke til å bli gjort noe særlig mer nå. Vi får bare se det an, sa han.

Trolig fra Island

Vakthavende meteorolog ved Værvarslingen på Vestlandet sier til Tidens Krav at det er stor sannsynighet for at gasslukten stammer fra Bárðarbunga-vulkanen som ligger og putrer på Island.

- Den spyr jo ut en del, så det er nok svoveldioksidlukt dere kjenner. Men folk behøver ikke være engstelige, det er kun snakk om små mengder som treffer Norskekysten, og det er ingen fare for flytrafikken, sier meteorologen.

Artikkeltags