Mer bombing på Hjerkinn

Artikkelen er over 12 år gammel

Forsvaret åpner Hjerkinn skytefelt for mer langdistanseskyting denne høsten.

DEL

Det er avisa Gudbrandsdølen Dagningen som skriver dette. Begge standplassene ligger utenfor skytefeltet på Dovrefjell.

Det var i kommunestyremøte på Dovre denne uken at ordfører Erland A. Løkken opplyste at det er gitt tillatelse til å drive langdistanseskyting fra mandag 13. november og ut hele uken. Det er nederlandske styrker som skal stå for skyteøvelsene.

Dovre kommune har godtatt skytingen fra Turrhaugen og Gardsenden. Det er ikke den såkalte HFK-sletta som skal brukes som målområde under testskytingen i denne omgang. Derimot skal det skytes mot nedslagsfelt som ligger i Grisungdalen og Kolla.

Ikke klasebomber

Både ordfører Erland A. Løkken og sikkerhetsoffiser Tore Bjørndalsæter på Hjerkinn skytefelt, presiserer sterkt at det ikke skal skytes med Cargo-ammunisjon.

Mange oppfatter denne ammunisjonstypen som klasebomber.

Det var testskytingen med Cargo som utløste store demonstrasjoner og sterke reaksjoner og demonstrasjoner tidligere i høst.

– Nå er det sprenggranater som skal skytes, poengterte ordfører Løkken i sin informasjon til kommunestyremedlemmene.

Brukes ut 2008

–- Hjerkinn er fortsatt et militært skytefelt stengt for allmenn ferdsel. Dessverre har vi fått et problem i forhold til sikkerhet fordi det i avisene gjentatte ganger blir fremstilt som om Hjerkinn skytefelt er nedlagt. Militær aktivitet i skytefeltet er planlagt ut året 2008. Fram til siste dag med skyting, er Hjerkinn å betrakte som et aktivt skytefelt i drift, påpeker Tore Bjørndalsæter overfor Gudbrandsdølen Dagningen.

I dag er vegen til Snøheim brøytet inn til Haukberget. Men dette betyr ikke at jegere eller andre fjellvandrere kan bruke den. Direktoratet for naturforvaltning (DN) har stengt bommen fram til 1. juli neste år.

Artikkeltags