Ber Høie sørge for at fødeavdelingene både i Kristiansund og Molde opprettholdes

Helseminister Bent Høie (H).

Helseminister Bent Høie (H). Foto:

DEL

Kristiansund SV avholdt sitt årsmøte mandag, og følgende enstemmige uttalelse ble vedtatt:

«Helse Møre og Romsdal trosser Stortinget

Kristiansund SV er bekymret for fødetilbudet i Nordmøre og i Romsdal. Helseforetakets vedtak om nedleggelse av en av to fødeavdelinger i regionen skaper uro og SV er redd for at fødende som har lengst avstand til hjelp vil bli lidende.

Et slikt vedtak bryter både et stortingsvedtak og forutsetningene i planprosessen for det nye sykehuset for Nordmøre og Romsdal.

Fem SV-representanter på Stortinget foreslo i fjor å sikre en trygg og framtidsrettet fødselsomsorg ved å sikre samtlige fødeinstitusjoner i Norge. SV fikk flertall sammen med AP, Sp og KrF og fredet med dette vedtaket alle eksisterende fødeavdelinger. Det betyr at fødeavdelingene på sykehuset i Kristiansund og i Molde er sikret videre drift av Stortinget.

I tillegg er avtalen med befolkningen i Nordmøre og i Romsdal brutt når helseforetaket foreslår å legge ned fødeavdelingene til tross for lovnaden om at helsetilbudet skal opprettholdes på de to eksisterende sykehusene fram til fellessykehuset er operativt.

Regjeringens sykehuspolitikk tillater dermed helseforetakene en bedriftsøkonomisk styring og drift på bekostning av trygghet og pasientsikkerhet.

Kristiansund SV ber derfor helseminister Bent Høie rette seg etter stortingsvedtaket og instruere Helse Møre og Romsdal i å opprettholde fødeavdelingene både ved Kristiansund sykehus og Molde sykehus.»

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags