Vil ha oste-VM til Norge etter Tingvoll-bragd

Her har Tingvollosts Gunnar Waagen nettopp mottatt prisen for verdens beste ost.

Her har Tingvollosts Gunnar Waagen nettopp mottatt prisen for verdens beste ost.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Norske Tingvollost vant forrige uke tittelen World Champion for sin blåmuggost Kraftkar. Nå prøver det norske ostemiljøet å få verdensmesterskapet for oster til Bergen, skriver Nationen.

Mandag var de i møte med Landbruks- og matdepartementet for å få til et samarbeid før de søker.

– Departementet stiller seg positiv til prosjektet, sier Bernt Bucher-Johannessen. Han er daglig leder i Hanen, som er den landsdekkende næringsorganisasjonen for virksomheter innen bygdeturisme, gårdsmat og innlandsfiske.

– World Cheese Awards er ikke akkurat et lite arrangement, med over 3.000 oster og flere hundre dommere må det mye planlegging til. Det blir nok ikke i 2017, men kanskje i 2018, dersom alt klaffer, sier Bucher-Johannessen.

Verdens beste

Det var onsdag i forrige uke at sensasjonen skjedde: Den lille familiebedriften bak Tingvollost banket alle verdens ostegiganter og vant Wold Cheese Awards med osten Kraftkar.

Les også: – Jeg skålte med Pepsi Max før fjøsstellet

266 eksperter fra 26 land verden over var vært med på å smake og bedømme 3.021 oster fra 31 land. Kraftkar fra Tingvollost gikk helt til topps. Den fikk 71 poeng, og var med det hele fire poeng foran de nærmeste konkurrentene i det 16 oster store feltet i superfinalen.

Det stoppet ikke der. Torsdag ble Kraftkar kåret til den beste av alle de 29 ostene som har blitt kåret til verdens beste i løpet av de 29 årene konkurransen har foregått.

Det vil si at Kraftkar fra Tingvollost er verdens beste ost gjennom tidene.

Les også:

Ny pris til Tingvollost

Landbruksministeren: – Eg gratulerer Tingvollost med denne kraftprestasjonen

Artikkeltags