Gå til sidens hovedinnhold

Mannskapsmangel stoppet ferga

Artikkelen er over 9 år gammel

Bilferga «Brandal» som fra i går skulle styrke kapasiteten mellom Halsa og Kanestraum, måtte i formiddag stå over en rundtur fordi ferga manglet maskinist.

– Vi har nå omrokert mannskap og fått en annen maskinist om bord. Dermed vil ferga gjenoppta ruta fra klokka 10.00, opplyser produksjonssjef Karstein Holm i Fjord1.

Maskinist-mangel

Han oppgir at det er flere årsaker til at denne ulykksalige situasjonen oppsto, deriblant sykdom. Generelt opplever rederiet mannskapsmangel, og spesielt når det gjelder maskinister.

– Vi er også i en situasjon der flere av fergene våre er på verksted og hvor maskinisten gjerne skulle vært til stede og deltatt i verkstedarbeidet. Men nå har vi altså fått omdirigert en maskinist, slik at «Brandal» kommer inn i ruta igjen, sier han.

Reserveferge

Fra månedsskiftet og fram til i går, ble 35-bilersferga «Tingvoll» brukt som reserveferge i sambandet på Halsafjorden. Dette fordi 87-bilersferga «Rauma» fikk forlenget verkstedopphold til slutten av måneden.

«Tingvoll» har imidlertid ikke greid å ta unna trafikken, og fram til 16. mai hadde den satt igjen til sammen 3.300 personbilenheter.

Dette førte til at Fjord1 i går, onsdag, valgte å bytte ut «Tingvoll» med «Brandal» som tar 52 biler. Dette styrket kapasiteten med 17 biler per tur.

Les: «Brandal» satt inn på Halsafjorden