Makrellfiske i kajakk

Artikkelen er over 4 år gammel

Om høsten er makrellen bitevillig. Dagens Snadder byr på chiligryte med makrellfileter.

DEL

Når fjorden ligger speilblank og innbydende, og temperaturen er behagelig i både sjø og vann, så er det ingenting som slår en fisketur. Enten det er med robåt, motorbåt eller, som i vårt tilfelle, kajakk.

Ute på Sildstadholmen slår vi leir, for her skal dagens treretters middag tilberedes. Krabbesalat med pinjekjerner til forrett, makrellfilet i chiligryte til hovedrett, og selvplukkede plommer i gryte som skal bli en velsmakende plommekompott.

Krabbesalat med pinjekjerner

Bland sammen majones, crème fraîche, avokado, finhakket gressløk, chili, finrevet ingefær, finhakket hvitløk. Tilsett renset krabbekjøtt. Smak til med sitron, salt og kvernet pepper. Serveres i et hjertesalatblad med ristede pinjekjerner.

Gestapo-Birgits chiligryte med makrell

Stek finhakket løk gylden i rapsolje. Tilsett hvitløk, chili og tomatpure. Stek i et par minutter før du har i salatbønner, tomatbønner, hermetiske tomater, hermetisert paprika og soltørkede tomater. Kok opp og smak til med salt pepper og røkt paprikapulver. Til slutt tilsettes makrellfillet 5 minutter før servering.

Plommekompott

Ha plommer, sukker og vaniljestang i en gryte. Kok opp og la det hele småkoke til plommene er møre. Rør ut potetmel i vann og hell det forsiktig i plommegryta under omrøring. Plommekompotten må ikke koke etter at jevningen er tatt i. La kompotten avkjøles litt før servering. Serveres med kremfløte.

Her kan du se de tidligere episodene av TV-serien Snadder:

Del 7:Slik lages mat på steinaldervis

Del 6: Smellfeit fjellørret og saftig burger

Del 5: Med fisk på menyen

Del 4: Slik lager du Orgasmic Orange

Del 3: Slik lager du tapas på bålet

Del 2: Elever drar på isfiske

Del 1: Snadder på menyen ute i skogen

Artikkeltags