Norwegian-fly satte fartsrekord over Atlanteren

5 timer og 13 minutter fra New York til London. Det er den nye rekorden for passasjerfly som en Dreamliner fra Norwegian satte.

5 timer og 13 minutter fra New York til London. Det er den nye rekorden for passasjerfly som en Dreamliner fra Norwegian satte. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Med en flytid på 5 timer og 13 minutter fra New York til London, satte en Dreamliner fra Norwegian ny rekord for passasjerfly som ikke kan bryte lydmuren.

DEL

Overlydsflyet Concorde klarte i 1996 å krysse Atlanteren på snaut tre timer, men for såkalte subsoniske fly lød den gamle rekorden 5 timer og 16 minutter, melder TV 2. Det var før Norwegian fant en solid jetstrøm mandag.

Med en medvind på opptil 325 kilometer i timen, suste flyet av gårde med en hastighet over bakken på opptil 1.249 kilometer i timen. Det er raskere enn lyden, men ettersom flyets hastighet gjennom luften – når man trekker fra medvinden – var betydelig lavere, var det aldri i nærheten av lydmuren. Kapteinen Harold van Dam sier til Telegraph at han kunne kommet fram enda raskere om ikke turbulens hadde bremset flyet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken