Litjsundbrua landfast

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

AURE: Onsdag gikk flagget til topps hjemme hos Berit Eli og Gunnar Søyseth på Jørnøya. Nå kan de komme seg tørrskodd over til Ertvågøya uten båt.

DEL

– Dette er eventyrlig. Jeg må nok passere over brua mange ganger før det går skikkelig opp for meg at vi har blitt landfast, lo Berit Eli Søyseth.

Hun er født og oppvokst på Jørnøya, og sammen med ektemannen Gunnar har hun bodd ute på Jørnøya i over 30 år.

– Uansett hva vi skulle, så måtte vi ut i båt. Ungene måtte skysses til og fra øya når de skulle til skolen, og båten måtte til for å komme seg på arbeid. Nå kan vi snart bare feie over brua og inn mot fastlandet, smilte Berit Eli.

Både mor og bror til Berit Eli skal flytte ut til Jørnøya når øya blir landfast og Imarsundforbindelsen er åpnet.

Siste betongen

Ekteparet på Jørnøya var naturligvis gjester da Imarsundprosjektet skulle markere sammenstøpinga av Litjsundbrua onsdag.

Tretten minutter over elleve onsdag formiddag var siste finpussen med sammenstøpinga av Litjsundbrua ferdig, noe som ble feiret med kaffe og kjempestor bløtkake oppe på brua.

– Nå kan du snart selge båten din, Gunnar, lo Jan Torka i Bilfinger Berger, og titter bort på karen fra Jørnøya.

– Å nei, du. Den skal jeg ha for å drive med fiske, svarte en smilende Gunnar Søyseth.

Sammen med bløtkaka ble det også sagt noen ord om arbeidet som er gjort.

– Dette er noe av det fineste vi har fått bygd av betong, så vi vil gjerne takke for godt utført arbeid, sa prosjektleder Per Kristian Hovdahl i Statens vegvesen til staben i Bilfinger Berger.

– Tusen takk. Betongoverflater er det vi ønsker å gjøre best. Vi vil også takke for et veldig godt samarbeid, sa Jan Torka.

Artikkeltags